Maridatge de vins

5 vins catalans ideals per maridar amb Pèsols

Una llista elaborada amb la col·laboració i l’experiència de Viniqus

Vins Maridar Pèsols
Article Revisat: 2022

Arriba la primavera i, com cada any, el pèsol es converteix en l’estrella indiscutible de la cuina del Maresme. Un producte singular, que admet mil i una receptes, i que com a tal marida perfectament amb tota mena de propostes vinícoles.

És per això que ens hem volgut reunir amb l’equip de Viniqus (@viniqus_vins), una empresa que té com a missió la promoció del vi català dins i fora de les nostres fronteres, per tal de preguntar-los quins vins ens recomanarien per maridar amb la famosa “perla verda”. D’aquella conversa, en la que han col·laborat els responsables dels cellers, n’hem elaborat la següent llista.

Elaborem una llista de vins catalans ideals per maridar amb el famós pèsol del Maresme

ℹ️ Voleu aprendre més sobre maridatges de vins? Doneu una ullada al nostre article on recomanem alguns dels millors llibres sobre vins de la nostra biblioteca


? Solà 1777 Blau – Solà Clàssic

? Denominació d’Origen: DOQ Priorat
? Varietat: Garnatxa, Carinyena. Negre ecològic.

Encetem aquesta llista amb el celler Solà Clàssic del Priorat, a qui hem volgut posar en context demanant-los un vi que maridés amb la famosa recepta de pèsols ofegats de Llavaneres. “Entenc que serà un plat amb suc, suc melós i que tindrà consistència”, ens han comentat. “Proposo el Solà 1777 Blau perquè és un vi que té volum i alhora frescor, el que ens permetrà netejar la boca de salsa i gaudir en cada mossegada”.

Solà 1777 Blau – Solà Clàssic Fotografia: @origenslabodega
??‍⚕️ Vinya del Metge – Cellers d’en Guilla

? Denominació d’Origen: Empordà
? Varietat: Garnatxa Roja

Proposem un plat mariner als responsables de Cellers d’en Guilla: els Pèsols del Maresme amb sipions i gamba vermella que preparen de manera celestial al restaurant Tempo de l’Hort de Cabrils. Davant la proposta i pensant en un bon tast de vins, apareix en escena Vinya del Metge “És un vi rosat molt aromàtic que marida perfectament amb la intensitat de les gambes vermelles; a més, per la seva densitat, també lliga molt bé amb la textura dels sipions. I finalment, per la frescor que li aporta l’acidesa de la garnatxa roja contrasta a la perfecció amb la dolçor dels pèsols“.

Vinya del Metge de Cellers d'en Guilla Fotografia: @cellersdenguilla
?? Entre 2 – Celler Vidbertus

? Denominació d’Origen: D.O. Conca de Barberà
? Varietat: Parellada (100%)

Maridem el conegut “Plat de Mataró”, la famosa sípia amb pèsols, amb un interessant Parellada de la Conca de Barberà. “Estem davant d’un plat de sabor i perfum marí, iodat, que s’agermanarà a la perfecció amb la mineralitat de la nostra Parellada, de perfum discret, floral i cítric, que no s’enfrontarà a la potència de la sípia, sinó que l’acompanyarà i la complementarà”, ens expliquen els responsables del Celler Vidbertus. “En el global del maridatge, cal pensar en com el deix mineral del vi, el perfum lleugerament terrós, l’aroma auster, lluny d’embafaments es trobarà amb les notes marines del plat i com en la boca les textures dialogaran en un joc d’iguals”.

Entre 2 del Celler Vidbertus Fotografia: @cellervidbertus
? Joana – Celler Sant Rafel

? Denominació d’Origen: DO Montsant
? Varietat: Garnatxa Negra i Merlot

“Els Pèsols de Llavaneres ofegats amb botifarra podrien maridar perfectament amb el nostre vi Joana”, ens comenten els responsables del Celler Sant Rafel. “Joana és una explosió aromàtica de flors i de fruita fresca que casa a la perfecció amb tots els matisos i totes les textures d’un plat delicat, però alhora amb un caràcter tan marcat com aquesta recepta 100% maresmenca”.

Joana de Cellers Sant Rafel Fotografia: @trace_master_flex
⭐ Mesies Garnatxa Blanca – Ecovitres

? Denominació d’Origen: Terra Alta
? Varietat: Garnatxa Blanca

Per propostes on el peix es converteix en complement de luxe en un plat de pèsols, els responsables de Viniqus ens proposen aquest interessant vi ecològic d’alt nivell produït per la poc coneguda Ecovitres, a la Terra Alta. “Es tracta d’un bon marc a l’hora de proposar un maridatge gastronòmic, un producte que notes que és de qualitat, però que és capaç de no restar-li el protagonisme que es mereix a una proposta tan gourmet com un plat elaborat amb pèsols i gambes, per exemple”.

Mesies Garnatxa Blanca - Ecovitres Fotografia: Ecovitres