5 vins per descobrir el Priorat Descobrim alguns dels millors vins del Priorat en relació qualitat/preu

El Priorat és una de les denominacions d’Origen més conegudes de Catalunya. Famosa pels seus vins negres, que han consagrat alguns dels seus productors entre l’Olimp dels viticultors (la feina d’Álvaro Palacios, René Barbier o Ferrer Bobet en són bons exemples) ens volem aturar en la seva gamma de vins per a tots els públics. Vins populars, d’altíssima qualitat, que estem convençuts us descobriran un dels territoris vinícoles més interessants de Catalunya.

Tastem 5 dels vins negres més interessants en relació qualitat/preu del Priorat


Les Mines – Bodega Gran Clos

? 50% Garnatxa, 25% Carinyena i 25% Merlot
? Criança de 12 mesos en bótes de roure francès
  
Les Mines és el segon vi produït per la Bodega Gran Clos, un petit projecte de recuperació vitivinícola nascut l’any 1995. Germà petit de la família, es tracta d’un vi al qual en certa manera podríem catalogar de “popular”, ja que està treballat amb una segona selecció de raïms de vinyes centenàries. El que a la pràctica en modera el preu i li permet mantenir-se sota un nivell de qualitat altíssim. Perfecte per maridar amb arrossos i mariscos.

Les Mines un vi del Priorat
Fotografia: @wines_andmore


Príncep del Priorat – Bodega Siete Pasos

? Garnatxa 60%, Carinyena 10%, Merlot 10%, Cabernet Sauvignon 10% i Syrah 10%
? Criança de 8 mesos en bótes de roure francès i americà
  
Per la Bodega Siete Pasos, el més important és que cada vi sigui capaç d’explicar una història. Un relat sobre la vida, els bons moments i tot allò que passa al voltant d’una taula ben parada. És per això que produeixen des de diverses D.O. de la península, per aconseguir un catàleg de vins obert, cada un d’ells amb una personalitat marcada. D’aquesta idea neix el seu Príncep del Priorat, un vi mineral i sofisticat, perfecte per debats apassionants.

Princep del Priorat de la Bodega Siete Pasos
Fotografia: @princepdelpriorat


Min – Bodega Clos Berenguer

? Garnatxa 28%, Carinyena 17%, Syrah 33%, Cabernet Sauvignon 22%
? Criança de 10 mesos en bótes de roure francès
  
L’exemple perfecte del que ha de ser un bon Priorat. Un vi amb una alta relació qualitat/preu, amb notes per ser un superclasse, però que es manté en una categoria apta per a tots els públics. Aromàtic, equilibrat i fresc, ens sembla ideal per acompanyar una bona carn a la brasa.

Min - Bodega Clos Berenguer
Fotografia: @defxm


Dara – Bodega Sangenís i Vaqué

? Carinyena 45%, Garnatxa 45% i Merlot 10%
? Criança de 10 mesos en bótes de roure francès i americà
  
La Bodega Sangenís i Vaqué és sense cap mena de dubte un dels nostres projectes vitivinícoles preferits en tot el Priorat. Un celler familiar, amb una producció limitada de 30.000 ampolles, que treballa com ningú allò de l’equilibri entre la tradició i la modernitat. Prova de la seva bona feina, sorgeixen productes com aquest Dara, un vi ideal per maridar amb un bon arrosset de muntanya. A descobrir!

Dara - Bodega Sangenis i Vaqué
Fotografia: @eudald_97


Embruix de Vall Llach – Celler Vall Llach

? 32% Garnatxa, 26% Syrah, 21% Merlot, 15% Carinyena, 6% Cabernet Sauvignon
? Criança de 10 mesos en bótes de roure francès
  
Ho confessem, vam arribar a l’Embruix per la curiositat de tastar un vi produït per la bodega d’en Lluís Llach i, ara per ara, podem afirmar que és un dels vins més interessants de la zona. El seu punt fort? El seu excel·lent cupatge, que el dota d’un interessantíssim equilibri entre intensitat i profunditat. Molt recomanable per acompanyar un bon plat de steak.

Embruix de Vall Llach - Celler Vall Llach
Fotografia: @winetoursfrommadrid


* Comprar Pack

Podeu trobar un pack amb tots els vins del Priorat ressenyats en aquest article fent click al següent enllaç.