Els millors llibres per a #Winelovers

Us recomanem alguns dels millors llibres sobre vins que han caigut a les nostres mans

Els millors llibres per a #Winelovers

Article actualitzat: Estiu 2021

Degustar un bon vi no només és pràctica, sovint fan falta algunes pinzellades (algunes de més gruixudes i altres de més subtils, tot va a gustos) de teoria. Història, botànica, geografia… moltes són les disciplines que intervenen en l’elaboració dels vins i moltes són les obres que en sintetitzen els seus coneixements. Ressenyem a continuació algunes de les millors editades en català en un article imprescindible per a winelovers i entusiastes del vi.

Guies de vins produïts a Catalunya, anàlisis sobre varietats de raïm i recorreguts enoturístics. Tastem els millors llibres editats en català dedicats al món del vi

✍️ Meritxell Falgueras

📖 #DiViNaMent: #ElViAmbSentit

La periodista i sommelier Meritxell Falgueras o @winesandthecity és sense cap mena de dubte una de les veus més autoritzades dins el panorama vinícola català. Autora de diversos llibres dedicats al món del vi, us recomanem #DiViNaMent, un dels seus títols més pràctics. Un autèntic manual per a #Winelovers on aprendre tot el que cal saber sobre la disciplina. Per cert, no us podeu perdre els seus «consells per no fer el ridícul en un tast de vins», sublims!

DiVInament: #ElViAmbSentit - Meritxell Falgueras Fotografia: @miqueltorresm

✍️ Àngel Garcia Petit

📖 La volta a Catalunya en 50 vins

Un recorregut a través de les 12 denominacions d’origen catalanes (i una mica més enllà) recopilat pel desaparegut enòleg Àngel Garcia Petit. Enoturisme combinat amb recomanacions vitivinícoles escrites com a «tastet del que pot donar de si el territori».

La volta a Catalunya en 50 vins de Àngel Garcia Petit Fotografia: @llibreriabookman

✍️ Lluís Romero Garrido

📖 Vins autòctons: Els millors monovarietals catalans fets amb raïms tradicionals

Escrit pel mataroní Lluís Romero, Vins autòctons és una anàlisi exhaustiva dels millors vins monovarietals produïts a Catalunya. Un repàs al qual, sense cap mena de dubte, ha de ser el gran atractiu dels vins catalans: la seva singularitat. L’obra s’endinsa també en el món del raïm, ressenyant les varietats que millor s’han adaptat a casa nostra i aquelles que avui dia podem considerar com autòctones.

Vins autòctons: Els millors monovarietals catalans fets amb raïms tradicionals de Lluís Romero Garrido Fotografia: @llibreriabookman

✍️ Àngel Garcia Petit

📖 Els millors vins del món: 162 d’escollits i 15 d’excel·lents

L’última obra redactada pel desaparegut Àngel Garcia Petit és un llibre «pensat per a les persones que, sent consumidors de vi, volen anar més enllà dels vins amb els quals ja estan habituats, i volen descobrir alguna pinzellada de l’enologia que es fa en altres contrades més llunyanes o menys conegudes». Perfecte per a lectors lleugerament iniciats en la matèria amb moltes ganes de conèixer noves referències.

Els millors vins del món: 162 d'escollits i 15 d'excel·lents de Àngel García Petit Fotografia: @llibreria7

✍️ Agustí Villarroya

📖 Raïms. Les principals varietats catalanes: Història, cultiu i vins

Un llibre sovint complicat de trobar, però que radiografia com ningú el món del raïm a casa nostra. Un treball col·lectiu que reuneix alguns dels millors especialistes en la matèria que, amb pocs tecnicismes, és capaç de fer una aproximació depurada i precisa a la història i el context de cada varietat de raïm cultivada a Catalunya.

Raïms. Les principals varietats catalanes: Història, cultiu i vins de Agustí Villarroya Fotografia: Visita Valls

✍️ Lluís Romero

📖 Els Millors Vins Dolços de Catalunya i els seus maridatges

El vi dolç sempre ha estat el gran «oblidat» en l’univers vinícola a casa nostra. Un qualificatiu del tot injust, ja que es tracta d’un producte amb una altíssima qualitat. Lluís Romero repassa les millors referències de la categoria produïdes a Catalunya, completant l’obra amb una detallada guia de maridatges.

Els Millors Vins Dolços De Catalunya: i els seus maridatges de Lluís Romero Fotografia: @torelloviticultors

Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com