La revista gastronòmica del Maresme

El Palauet (Arenys de Mar) Tapes i arrossets al bell mig d'Arenys de Mar

El Palauet (Arenys de Mar)

Emplaçat al cor d’Arenys de Mar, en un dels extrems de la seva plaça de l’església, trobem El Palauet d’Arenys. Un restaurant mediterrani d’idees efectives i desenfadades que ha fet de la seva bona traça amb els arrossos i la seva alegria amb les tapetes, una manera molt personal i divertida d’entendre la gastronomia.
 

Batejat com a homenatge a la impressionant casa indiana del segle XIX que l’acull, el Palauet és un restaurant vital i lluminós. Un espai perfecte on gaudir de la bona vida, acompanyats de la família o la parella.

… la filosofia del Palauet és el reflex del caràcter aventurer, atrevit i somrient del seu equip de cuina.

El local

Caracteritzat ja des del seu logotip per l’ús de les famoses rajoles hidràuliques, tan habituals en l’imaginari modernista, el local on s’ubica el restaurant és un petit viatge a l’estil refinat i modern de l’arquitectura de principis de segle. Un ambient agradable on la llum, els colors i l’espai es conjuren en pro d’un tarannà afable i atent, que sens dubte omple de vida tots els racons del restaurant.
 

Destacar en aquest punt, i molt especialment, el seu menjador subterrani, una petita joia en forma de bodega més que interessant per aquells qui busqueu un espai diferent on gaudir d’un àpat privat amb la família.
 

Finalment, i pel que fa a l’aparcament, hem d’adreçar-vos a la zona blava que rodeja la famosa riera d’Arenys (annexa a la plaça de l’església) o, si voleu ser pràctics, ressenyar-vos les dues opcions de pagament de la zona: el Pàrquing dels Jardins del Xifrer i l’aparcament del Port, ambdós a 10 minuts caminant del restaurant.

Menjador del restaurant El Palauet d'Arenys
Fotografia: @el_palauet_arenys/

La seva cuina

Pensada per divertir el comensal, però sense oblidar els pilars de la cuina catalana de tota la vida, la filosofia del Palauet és el reflex del caràcter aventurer, atrevit i somrient del seu equip de cuina. Una estructura jove i cohesionada, que dóna lloc a una carta ben treballada, pensada per ser versàtil i canviant a la vegada.
 

D’aquesta manera, hem de destacar plats tan deliciosos com els seus calamarsets a l’andalusa amb salsa tàrtara, el seu steak tàrtar amb cornet de parmesà o el seu tàrtar de salmó i mango. Sense oblidar el seu racó asiàtic, fruit de l’esperit inquiet que comentàvem, i d’on sobresurten plats com el seu tataki de tonyina amb gelat de wasabi o el seu phad thai amb gambes o verdura; i el seu apartat d’arrossos, disciplina en què són uns autèntics genis, sempre present en els seus menús diaris.
 

Per acabar, i pel que fa a preus, hem de situar el preu mitjà de la carta entre els 25€/30€ per persona. I destacar els seus dos menús diaris, un per dies laborals a un preu de 12,50€ i un altre per dies festius i cap de setmana a 15,90€.

Un tàrtar de Salmó del restaurant El Palauet d'Arenys
Fotografia: @el_palauet_arenys/

Una paella del restaurant El Palauet d'Arenys
Fotografia: @el_palauet_arenys/

Un postre del restaurant El Palauet d'Arenys
Fotografia: @el_palauet_arenys/

Guia de restaurants gourmet