5 postres per descobrir el DOS Cuiners Sense unes bones postres, un àpat mai és un àpat complet

Article publicat: Maig 2016

  

Sense unes bones postres, un àpat mai és un àpat complet. Aquesta és una de les màximes que van impulsar a l’Òscar i a la Maria del Mar, els xefs i propietaris del restaurant DOS Cuiners de Mataró, a conservar en la seva estructura empresarial la figura del pastisser especialitzat.
 
Una figura heretada del seu pas professional per cuines tan prestigioses com la del restaurant Gaig o la Torre del Mar de Barcelona, i que els servia per definir el tipus de proposta gastronòmica que volien oferir en el seu restaurant. Així, la màxima de “Plats i Postres”, aviat es va convertir en un eslògan que els servia per definir la seva cuina amb tocs creatius, i en un cognom perfecte per donar la benvinguda al seu deliciós restaurant.
 
Però, quines són les estrelles de la seva carta de postres? On van néixer les seves receptes més imprescindibles? Els anem a visitar perquè ens expliquin quin és l’origen dels seus plats més delicats.

El pastisser és una figura heretada del nostre passat professional que ens serveix per definir el tipus de proposta gastronòmica que volem oferir en el nostre restaurant.

Per compartir – Farcellets de Vainilla

Comencem amb una recepta de la Mey Hofmann, directora de la prestigiosa escola Hofmann de Barcelona i un dels noms propis de la pastisseria del nostre país. Una recepta exquisida que combina la textura cruixent de la pasta filo amb la suavitat i l’esponjositat d’un bàsic de la rebosteria, com és la crema anglesa, en aquest cas, de vainilla. Un postre suau, ideal per compartir, ja que se serveix en petites i delicioses unitats.

 

Farcellets de Vainilla del restaurant Dos Cuiners de Mataró
Fotografia: Restaurant DOS Cuiners

Un clàssic – El coulant

Creat l’any 1981 pel gran xef francès Michelle Bras en el seu prestigiós restaurant Laguiole, el coulant és ja un postre clàssic en la majoria de cartes de restaurants. Repetit fins a l’eternitat i sovint desvirtuat per la industrialització total en la seva preparació, costa trobar un restaurant que prepari el coulant de manera artesanal seguint la recepta original del mestre gal. Ideal pels amants de la xocolata, al DOS Cuiners es prepara amb xocolata de Guanaja (considerada per molts, una de les millors del món) amb el 72% de cacau.

Coulant de xocolata del restaurant Dos Cuiners de Mataró
Fotografia: Restaurant DOS Cuiners

L’imprescindible – Crema de mascarpone i fruits vermells amb crumble

És molt difícil que visiteu aquest restaurant de Mataró i no trobeu aquest postre en un dels seus menús, ja que senzillament és un dels més imprescindibles de la carta. Fet a mida per aquells que els agrada quedar ben tips a l’hora de les postres, es tracta d’una crema de formatge mascarpone acompanyada de fruits vermells i rematada amb un crumble de galeta esmicolada per sobre. Apte tant per degustar al pic de l’estiu, com per rematar un bon menú de Nadal.

Crema de mascarpone i fruits vermells amb crumble del restaurant Dos Cuiners de Mataró
Fotografia: Restaurant DOS Cuiners

El degustació – Biscuit de xocolata negra, xarrup de llimona i escuma de cafè

Combinació de fred i calent, barreja de sensacions, llimona, xocolata i escuma de cafè… Aquests són els ingredients que conformen el Biscuit del DOS Cuiners, un postre ideal per rematar sopars de degustació, i que s’ha revelat com un tot terreny a l’hora de fer les delícies de tot tipus de paladars.

Biscuit de xocolata negra, xarrup de llimona i escuma de cafè del restaurant DOS Cuiners de Mataró
Fotografia: Restaurant DOS Cuiners

La tendència – Carrot Cupcake amb formatge crema

I acabem amb el postre de moda aquesta temporada, el pastís de pastanaga. En aquest cas amb el toc del DOS Cuiners, el del “cupcake”, que converteix aquest postre en una cosa diminuta i a la vegada molt i molt cool. Preparat amb un frosting de formatge, és perfecte per acabar amb un somriure un dinar 100% gourmet.

pdc3
Fotografia: Restaurant DOS Cuiners