La revista gastronòmica del Maresme

Dos Cuiners (Mataró) Cuina creativa de cassola

Restaurant Dos Cuiners de Mataró

Article actualitzat: Maig 2019
  

El Restaurant DOS Cuiners està situat a la Muralla de Sant Llorenç 18, a tocar de la plaça Santa Anna de Mataró. Ofereix un tipus de cuina creativa, sense estridències, on la cassola i les reinterpretacions de receptes clàssiques hi tenen un paper protagonista.
 
És ideal per aquells que vulguin gaudir d’un sopar elegant i especial amb la parella, o per passar una vetllada agradable de conversa tranquil·la amb un grup reduït d’amics.

Podríem definir la cuina del DOS Cuiners com una aventura gastronòmica, a mig camí entre la tradició i la llibertat que sovint ofereix la cuina d’autor.

El local

La decoració del restaurant és sòbria però elegant, i es nota que ha estat treballada per un interiorista. Les parets són blanques, sense quadres ni detalls estrafolaris, i combinen perfectament amb el caire industrial de la resta d’elements del local.
 
Pel que fa a l’exterior del restaurant, mencionar que la porta del DOS Cuiners és bastant petita, ja que el local és més aviat allargat, i que pot ser difícil de veure si aneu una mica despistats. Pel que us recomanem que, quan arribeu a mitjana altura de la muralla de Sant Llorenç, estigueu ben atents.
 
Si no sou de Mataró i els heu d’anar a veure amb cotxe, us recomanem que aparqueu en un dels dos grans pàrquings de la zona, l’aparcament soterrani de plaça Santa Anna o l’aparcament soterrani de plaça de les Tereses.

Interior del Restaurant DOS Cuiners de Mataró
Fotografia: DOScuiners

La seva cuina

De base mediterrània amb un rerefons lleugerament contemporani, podríem definir la cuina del DOS Cuiners com una aventura gastronòmica, a mig camí entre la tradició i la llibertat que sovint ofereix la cuina d’autor.
 
Si passem a parlar de la seva carta de tapes, l’estrella indiscutible en els seus serveis de nit, hem de començar a parlar d’una carta viva, dividida en quatre grans blocs titulats: “Per començar”, amb delicatessen tals com el seu Tàrtar de salmó marinat amb alvocat, mango i cogombre; un segon apartat titulat “Més teca”, on no podeu deixar de tastar els seus Rigattonis farcits de gambes i crema de marisc; un tercer titulat “Per sucar-hi pa”, on destaquem el seu Bou de Nebraska amb salsa de Porto; i un darrer dedicat a les postres, elaborades al mateix restaurant.
 
Si us decidiu a visitar-los, teniu dues opcions: una primera de migdia amb dos menús, que va dels 16 € als 20 €, i una segona en el torn de nits, amb un preu mitjà de la carta de 25/30 €

Tàrtar de tonyina del restaurant Dos Cuiners de Mataró
Fotografia: @Maresmegourmet

Pasta farcida amb peix i marisc, salsa cremosa de peix i caviar d’arengada del restaurant Dos Cuiners de Mataró
Fotografia: DOScuiners

Secret ibèric amb pèsols del Maresme i múrgoles a la crema del restaurant Dos Cuiners de Mataró
Fotografia: DOScuiners

Guia de restaurants gourmet