Un dia a… Vilassar de Dalt Marxem d'excursió!

Article publicat: Octubre 2015

Vilassar de Dalt és probablement un dels pobles més antics de la comarca del Maresme. Amb un passat que va des de la prehistòria fins al bell mig de l’època medieval, ofereix al visitant una de les ofertes culturalment més interessants de tot el territori.

Avui us convidem que el conegueu una mica més, i per això us hem preparat una petita guia que estem convençuts que us farà gaudir del bo i millor d’aquesta petita perla maresmenca. Benvinguts a Vilassar de Dalt.

Descobrim Vilassar de Dalt, un dels pobles més antics i amb més encant del Maresme
Primera parada: La roca d’en Toni

El dolmen de la Roca d’en Toni és un dels monuments més famosos de Vilassar de Dalt. Datat entre l’any 2500 aC i el 1800 aC, a l’època del Calcolític, és el testimoni directe del passat prehistòric de la vila, i la primera parada en la nostra particular visita turística per la zona.

Situat a uns quilòmetres del nucli urbà, a la vorera d’una pista forestal molt ben cuidada, és una primera parada ideal i una excusa perfecta per estirar les cames i omplir els pulmons, amb uns dels aires més purs de la serralada prelitoral. Pels més aventurers, us recomanem informar-vos una mica i visitar altres cambres sepulcrals una mica amagades dins del bosc, però molt espectaculars, com La Cova d’en Pau o la Cova de la Granota.

La Roca d'en Toni de Vilassar de Dalt Fotografia: @peter_s10


Segona parada: El cafè de la Massa

Agafem el cotxe i baixem, ara sí, fins al nucli urbà de Vilassar de Dalt, on ens espera un bon esmorzar al Cafè de la Massa de Vilassar de Dalt. Un antic ateneu, construït l’any 1890, i restaurat el 2009, que conserva tot l’encant clàssic de les construccions noucentistes catalanes. Un espai cultural que compte amb una interessant sala itinerant d’exposicions, i una gran sala de teatre.

Teatre de la Massa de Vilassar de Dalt Fotografia: Núria


Tercera Parada: Visites Culturals

Us proposem tres opcions per realitzar una visita cultural pel poble. La primera, i potser la més famosa és que camineu quatre passes i que visiteu el Cau del Cargol, un museu amb una impressionant col·lecció (en tenen 16.000) de conquilles i petxines de tot el món.

La segona, és que concerteu una visita guiada per conèixer els secrets tant del seu castell medieval construït entre els segles XIII i XIV, com dels seus forns romans, uns dels més ben conservats de Catalunya.

I la tercera és que conegueu el seu museu municipal (només obert el cap de setmana) que conté una gran col·lecció de peces històriques, ideals per entendre una mica millor el passat de Vilassar de Dalt.

El Cau del Cargol de Vilassar de Dalt Fotografia: caudelcargol.com


Tercera Parada: Un bon dinar

Si esteu pel centre de Vilassar de Dalt, us recomanem que dineu al restaurant Apta. Un petit gastrobar situat al centre del poble que ofereix una de les propostes gastronòmiques més interessants de la vila. Platets i arrossos per treure’s el barret.

Steak Tàrtar del restaurant APTA Fotografia: @AptaRestaurant


Quarta Parada: Compres Gourmet

I per acabar la visita us proposem que conegueu el Sorli Emocions, una gran botiga gourmet situada a pocs quilòmetres del centre de la vila. Un autèntic parc d’atraccions per tots aquells amants del bon menjar que busquin endur-se un record únic de Vilassar de Dalt. Gadgets de cuina, moda, i molts i molts productes gourmet ideals per fer les delícies dels més sibarites.

Sorli Emocions de Vilassar de Dalt Fotografia: @sorliemocions


10 llocs impresindibles per visitar al Maresme

10 llocs imprescindibles per visitar al Maresme