Servigourmet: Delícies locals en un entorn (semi)digital Coneixem la nova plataforma de venta de productes gourmet per internet

Article publicat: Juny 2016

“D’empreses dedicades a vendre productes gourmet per Internet n’hi ha moltes. El que ens agradaria és que ens expliqueu perquè la vostra és diferent de la resta”. Aquesta és la pregunta que hem fet als responsables de Servigourmet, una nova plataforma digital amb seu a Mataró, dedicada al món de l’alimentació gourmet.
 

“Encantats”, ens han respost. “Us direm el que els nostres clients ens han dit, que són els 4 pilars bàsics que més els enamoren del nostre projecte”.

Us presentem Servigourmet, una nova plataforma digital amb seu a Mataró, dedicada al món de l’alimentació gourmet

1. Una empresa (semi)digital: Serviteca

Sempre hi ha pors i frens a nivell de fer compres per Internet. En altres sectors potser no són tan exagerats, però en el sector de l’alimentació, on un producte en mal estat pot arruïnar una experiència de compra, on les dates de caducitat estan a l’ordre del dia, tenir una seu física sempre és un valor afegit.
 

Per això, el projecte de Servigourmet va vinculat al concepte de Serviteca, un espai físic ple de personalitat, destinat a ser la connexió perfecta entre el món online i el mercat real. De moment, en tenen un ubicat a l’Avinguda Jaume Recoder de Mataró, i un segon a punt d’obrir a Arenys de Munt, però la idea és anar creixent en aquest sentit. Facilitant que les compres online es puguin complementar amb punts de recollida estables.

Interior de la Serbiteca
Fotografia: servigourmet.cat

2. Centrats en petits productors

Un dels principals objectius de Servigourmet és establir un pont entre el gran públic i petits productors que d’altra manera no tindrien cap plataforma per fer arribar els seus productes al mercat. Una meta a priori senzilla, però que demanda de tota l’experiència professional dels seus responsables en el sector de l’alimentació per afegir un plus de qualitat (ara per Sant Joan preparen seleccions de productes per la revetlla) a la simple feina d’emmagatzematge i distribució.
 

Així, a Servigourmet podem trobar productes de proximitat tan especials com els formatges artesanals de la granja de Can Xicoy, o les patates Fregides de Can Bloi, ambdós d’Arenys de Munt, o delicatessen tan singulars com els bolets secs de Monbolet del Berguedà o la mel artesanal i km0 del Mas Buret de l’Anoia.

Una de les cerveses artesanes distribuïdes per Servigourmet
Fotografia: servigourmet.cat

3. Distribució per a restaurants, hotels i botigues

Quan es té una filosofia clara i una manera de treballar ben definida, és fàcil que apareguin oportunitats. I en el cas de Servigourmet aquestes han aparegut quan han fet el salt a distribuir a altres professionals.
 

“En un principi, la nostra idea era treballar pel gran públic, però a mesura que el projecte ha anat evolucionant, molts professionals s’han acostat a la marca. Empreses que busquen en els nostres productes un salt de qualitat pels seus negocis”, ens comenten. “La idea era fer de la mel artesanal que us comentàvem, per exemple, un producte de fàcil accés, i aconseguir que una botiga pugui tenir aquest producte entre les seves referències és una victòria per aquests valors”, conclouen.

Captura de pantalla de la web de Servigourmet
Fotografia: servigourmet.cat

4. Connectats amb el territori

I finalment, el quart pilar, i fonamental per l’empresa, és aquell que el vincula amb el territori i que els fa sortir d’Internet per tenir una connexió palpable amb el seu públic. “Ens agrada que la gent ens conegui, per això sempre mirem d’anar a fires i moure’ns fent presentacions de producte i tastets. Aquest cap de setmana, per exemple, del 17 al 19 de juny estarem a la Fira de la Cervesa al Parc Central de Mataró”, ens comenten.
 

Una estratègia que va més enllà del màrqueting, i que demostra la passió dels seus propietaris per un projecte viu i diferent, que estem convençuts que trobarà el seu raconet en un mercat tan competitiu com és el de l’alimentació gourmet.

Patates de xurrero de la web de Servigourmet
Fotografia: servigourmet.cat