Sant Andreu de Llavaneres

Xiringuito Espigó Platja

El restaurant perfecte per aquells qui vulguin gaudir d’un bon àpat amb xancletes

Xiringuito Espigó Platja Llavaneres

Actualització: 2022

Ubicat en un dels extrems de la petita platja de Sant Andreu de Llavaneres trobem el xiringuito Espigó. Una guingueta d’aires eivissencs, que ens sorprèn cada estiu amb una proposta gastronòmica tant versàtil com mediterrània, capaç d’abraçar amb gràcia i elegància tot tipus de reptes culinaris.

Ideal per aquells qui busquin gaudir d’un bon àpat amb xancletes, l’Espigó és l’excusa perfecta per disfrutar amb la parella o els amics del bon ambient de la costa maresmenca.

L’Espigó és l’excusa perfecta per disfrutar amb la parella o els amics del bon ambient de la costa maresmenca

El local

Construït cada estiu a peu de platja, l’Espigó és una guingueta estilosa i acollidora, dissenyada seguint un lluminós estil balear. Una línia viva que utilitza els colors blancs i els tocs orgànics de la fusta per definir una personalitat marinera i elegant, molt acord amb el paisatge que l’envolta.

Tot i que el seu ingrés és exclusivament de vianants, cal destacar el fàcil accés al xiringuito, que es troba en una de les zones més ben comunicades de Llavaneres, a dos minuts a peu de l’estació de tren i a tocar de dos grans aparcaments públics (un d’ells en règim de zona blava).

Interior del Xiringuito Espigó Fotografia: Espigó Platja
La seva cuina

Tant la direcció com la cuina de l’Espigó van a càrrec dels responsables del restaurant Saloma del Port del Masnou, un local especialitzat en tapes i arrossets que, durant els mesos d’estiu, fa de la bonica guingueta mediterrània una extensió de la seva manera d’entendre la cuina creativa i contemporània.

Dit això, i per ser justos, hauríem de dividir la cuina de l’Espigó en tres grans grups: un primer, dedicat als àpats informals, on destaquem tant la seva àmplia gamma d’entrepans com la seva breu oferta d’esmorzars de forquilla; una segona, dedicada a les tapes i els platets, on cal mencionar el seu pop a la brasa sobre cremós de patates i el seu plat de sardines amb all i julivert; i un tercer, dedicat als arrossos, amb fins a onze varietats de paelles. Comentar, finalment, que el preu mitjà per comensal sol rondar els 30€ per comensal dins la seva versió de restaurant.

Platets del Xiringuito Espigò Platja Fotografia: @mariaf7 Una paella del Xiringuito Espigò Platja Fotografia: @ruflussfoodiegins

En poques paraules…

🍷 Cuina mediterrània a peu de platja

? Experts en arrossos i productes de mar – Ambient Informal


💶 Preu mitjà de la carta. 20-25 €/persona
? Horari: ?? Dilluns a Diumenge
? 689 152 237

? Platja de Sant Andreu de Llavaneres: Platja de l’Estació

? Zona d’aparcament al voltant de l’estació de Renfe