La revista gastronòmica del Maresme

Penjaases by Cal Tito (Vilassar de Mar) D’ambient serè i tracte proper, la seva és una proposta una mica més oberta que la dels seus predecessors, amb una carta dinàmica, disposada a deixar lleugerament de banda l’amor del Tito pels productes de mar, per introduir en el seu repertori petites pinzellades de cuina catalana.

PenjaAses by Cal Tito (Vilassar de Mar)

Situat al cor de Vilassar de Mar, en el petit passatge del Mossèn Joan Rebull, cantonada amb el carrer Colon, trobem el restaurant PenjaAses by Cal Tito, el fill petit d’una famosa nissaga de restaurants vilassarencs, coneguts popularment per oferir un tipus de cuina marinera tan senzilla com deliciosa.
 
D’ambient serè i tracte proper, la seva és una proposta una mica més oberta que la dels seus predecessors, amb una carta dinàmica, disposada a deixar lleugerament de banda l’amor del Tito pels productes de mar, per introduir en el seu repertori petites pinzellades de cuina catalana. És ideal per gaudir sense presses d’un àpat elegant, bé sigui amb parella o amb un nodrit grup d’amics en un dels seus salons privats.

Visitar el PenjaAses és optar per un àpat festiu. Per una proposta lúdica centrada en una carta sempre oberta a suggeriments del xef.

El local

Construït a la planta baixa d’una gran torre senyorial, el PenjaAses és un restaurant espaiós, amb taules grans i espais oberts, que fan de la comoditat i el gust per la intimitat la seva raó de ser. Decorat amb aromes mediterrànies i lleugers tocs minimalistes, el seu és un caràcter contemporani, reposat i serè, dissenyat per fer oblidar, encara que sigui durant una estoneta, les presses i l’estrès que sovint envolten el nostre del dia a dia.
 
En aquest apartat cal fer una menció molt especial a la seva gran terrasseta, que situada al costat d’una petita piscina d’aigua dolça, conforma un dels racons amb més encant del restaurant. Una opció excel·lent per gaudir d’un àpat a l’aire lliure, ja sigui durant les nits càlides d’estiu o durant els matins calorosos d’hivern.
 
Si els visiteu, és fàcil que pugueu aparcar per la zona, però si no voleu tenir complicacions, la millor opció és que opteu pel pàrquing de l’edifici del nou mercat, situat a escassos dos minuts a peu del restaurant.

penjaases1
Interior del Restaurant. Fotografia: Restaurant PenjaAses

La seva cuina

Visitar el PenjaAses és optar per un àpat festiu. Per una proposta lúdica centrada en una carta oberta, que a més dels plats estipulats en la seva oferta gastronòmica tancada, sempre està oberta a suggeriments del xef. Plats únics que varien cada dia i que es basen en una manera d’entendre la cuina tan senzilla com elegant.
 
Perquè us en feu una idea, si haguéssim de destacar alguns dels plats estrella de la seva carta, ressaltaríem, en l’apartat de peixos, el seu extraordinari arròs caldós, la seva fideuà amb cloïsses o les seves excepcionals crispetes de bacallà amb ou fregit. I en el seu apartat de carns, el seu fabulós entrecot a la llosa, les costelles de cabrit arrebossades o el seu interessant steak tàrtar.
 
Per acabar, cal fer una aturada especial a la seva completa carta de vins, caves i xampanys, plena de petites joies i tresors per descobrir.

penjaases2
Crispetes de bacallà amb ou fregit. Fotografia: Restaurant PenjaAses

penjaases4
Wakagamba (Guacamole, naxos i gambes arrebossades). Fotografia: Restaurant PenjaAses

penjaases3
Daus de Bacallà. Fotografia: Restaurant PenjaAses

Guia de restaurants gourmet