Natural: healthy food amb esperit gourmet Perqué un vegetarià no és només una amanida verda...

Portada: un dinar al restaurant Natural de Vilassar de Mar

Article publicat: Febrer 2018
  

Un vegetarià no és només una amanida verda. Aquest és el punt de partida sobre el que es construeix el restaurant Natural de Vilassar de Mar. Un vegetarià diferent, que basa la seva filosofia healthy en el bon menjar i l’alimentació saludable. Parlem amb la Bàrbara, cap visible del projecte, perquè ens n’expliqui la seva filosofia.

Treballem amb matèria primera de proximitat, i mirem de combinar al màxim llegums, diferents grans, algues…

Què és el Natural, com el definiries?

Per mi és un somni fet realitat. Un espai viu, informal i obert, amb una cuina responsable que treballa el concepte de restaurant vegetarià d’una manera totalment innovadora…
 

Segons el que podem llegir a la porta, sou un restaurant vegetarià/macrobiòtic. Què signifiquen aquests termes per una persona poc entesa en la matèria?

Per ser exactes, hem de dir que la nostra disciplina és la cuina energètica. Una variant de la cuina macrobiòtica, que té en compte tota la lògica vegetariana, però que també inclou peix a la seva dieta, encara que només sigui un parell de cops per setmana. Treballem amb matèria primera de proximitat, i mirem de combinar al màxim llegums, diferents grans, algues…

Una taula del restaurant Natural
Fotografia: Restaurant Natural

És un tipus de cuina per a tots els públics?

I tant. I cada dia tenim més clar que no ens agrada ser estrictes. Per nosaltres és molt important que tothom es pugui sentir a gust al Natural. Des de qui ve en busca d’una filosofia o d’una nova manera d’enfocar l’alimentació, fins aquell a qui li agrada molt menjar i està disposat a tastar plats totalment diferents dels que està acostumat a tastar.

 

Ens pots definir el restaurant amb un plat?

Per filosofia i manera de ser, un dels nostres plats emblema és el plat energètic. Una proposta que redissenyem cada dia com tot el nostre menú diari, i que penso que sintetitza el sentit de la nostra cuina. Un plat que sol combinar diferents elements (per exemple: llenties verdes amb porros, quinoa de dos colors, verdures cruixents i llavors) que busca alimentar al comensal d’una manera saludable, totalment equilibrada amb les necessitats del cos. Però també poden ser llaminers plats de la carta que s’han convertit en autèntics clàssics del restaurant, com les nostres hamburgueses de llegums, la nostra raclette vegetal o algunes de les nostres creps.

Entrada del restaurant Natural
Fotografia: Restaurant Natural

Qui us influeix a l’hora de crear plats?

La nostra principal influència és la Montse Bradford, que és la creadora de la filosofia de la cuina energètica que us comentava, de la qual som seguidors. També fa una feina molt important en aquest procés de creació una altra Montse, la nostra cuinera, que coneix molt bé el món healthy i és una font infinita d’idees culinàries. Però sobretot el que ens inspira és casa nostra, el dia a dia. De fet, la primera pensada era batejar el projecte amb el joc de paraules “Como en casa”, per intentar transmetre aquesta filosofia. Ens vam acabar decantant per Natural, perquè més enllà de ser un adjectiu que ens definia, ens agradava que sonés bé en català, castellà i anglès.

 

També sou un lloc per venir a esmorzar?

El Natural és un espai obert, on com et deia tothom és benvingut. Més enllà dels menús, fem esmorzars, berenars, un sistema de Take Away… Tenim gent que fins i tot ve a fer classes de japonès, o grups de ganxet que vénen a fer tallers, dins el que podríem dir que és el nostre horari de cafeteria.

Un dels plat del restaurant Natural de Vilassar de Mar
Fotografia: Restaurant Natural

Creus que la cuina healthy ha arribat per quedar-se?

I tant. A Vilassar de Mar mateix, quan vaig obrir el restaurant, hi havia cinc botigues relacionades amb l’alimentació saludable, i cada vegada tenim més clar que és un tipus de cuina que té tirada. Al restaurant també hem organitzat xerrades i tallers, i també han estat un èxit. Així que no en tenim cap dubte, la cuina saludable ha arribat per quedar-se.

 

Per acabar, què significa ser un gourmet?

Gourmet és un terme que em recorda a la cuina francesa, que em transporta a plats molt elaborats i molt pensats. Així que gourmet pot ser qualsevol plat, sempre que passi per aquest filtre de l’elaboració que podríem associar a l’alta cuina, que és capaç de convertir un plat tradicional o un plat del dia a dia en una creació especial. En quelcom que va més enllà del propi plat.

Interior del restaurant Natural de Vilassar de mar
Fotografia: Restaurant Natural


Natural (Vilassar de Mar)

Natural (Vilassar de Mar)

Els millors restaurants vegetarians del Maresme

Els millors restaurants vegetarians del Maresme