Instagramers gastronòmics vol. 3: Anna Barri (@Gastroadikta) Coneixem l'Anna Barri, més coneguda a la xarxa com a @Gastroadikta

La Instagramer GastroAdikta

Article publicat: Juliol 2016
  
Després de parlar amb la Delicious Martha i en Miquel Antoja, no podíem continuar aquesta ronda de reportatges sobre instagramers sense parlar amb l’Anna Barri, més coneguda a les xarxes socials com a Gastroadikta. Una maresmenca de 31 anys que, des de la seva base d’operacions situada a Argentona, ha aconseguit fer-se un lloc d’honor entre els instagramers foodies més reconeguts de la xarxa.
 
Amb una base de més de 50 mil seguidors a Instagram, i unes ganes immenses de portar el seu projecte una mica més enllà, parlem amb ella per conèixer de primera mà els secrets que s’amaguen darrere dels seus deliciosos clics.

El que m’agrada és descobrir llocs nous, provar plats d’altres cultures o que no formin part d’un imaginari gastronòmic popular…

Et consideres una foodie o una gourmet?

Doncs probablement una foodie, perquè sóc una persona que és capaç tant de menjar en un restaurant casolà sense pretensions, com de menjar en un local súper exclusiu guardonat amb una Estrella Michelin.
 
A mi el que m’agrada és descobrir llocs nous, provar plats d’altres cultures o que no formin part d’un imaginari gastronòmic popular… I penso que això encaixa més en la imatge mental que tinc del foodie que no pas del gourmet, al que veig com una figura que busca més l’exclusivitat i el luxe.

 

Com entra Instagram a la teva vida?

Entra de manera natural, quan surt l’aplicació la baixo al mòbil i començo a penjar fotografies compartint el meu dia a dia. Explico què menjo, què estic fent, quins restaurants visito… i de mica en mica la cosa es va fent gran. Fins que arriba un punt, ara fa dos anys, que veig que és un món que m’agrada, i que sóc capaç de portar-lo d’una manera més professional.

Un dels plats de la @Gastroadikta
Fotografia: @gastroadikta

Quina és la teva vinculació amb el món de la cuina?

Des de sempre ha estat una cosa que m’ha apassionat. En un principi pensava que seria la meva professió, de fet vaig estar estudiant un any a l’escola Hoffman de Barcelona pensant a dedicar-me a la cuina de manera professional. Però vaig veure que no m’agradaria passar tantes hores tancada davant dels fogons, i vaig encarar la meva carrera cap al món empresarial.
 
Allà hi vaig estar una temporada, fins que la falta d’oportunitats i la crisi em va fer tornar cap a la cuina. I així vaig reprendre els meus estudis, que aquesta segona vegada vaig orientar cap al món de la pastisseria.

Un dels plats de la @Gastroadikta
Fotografia: @gastroadikta

Què creus que hi veu la gent al teu perfil?

Penso que hi veu una persona honesta. Que cuida els detalls de tot el que ofereix al seu públic. No ho sé, per exemple en el tema de les receptes, sempre comparteixo receptes que jo mateixa he preparat, que sé que realment funcionen i que són fàcils de fer. Una cosa que, encara que pugui semblar òbvia, a vegades costa de trobar a la xarxa.

 

Una curiositat: Tot el menjar que fotografies és real?

Absolutament tot. De fet, la feina és meva per acabar aprofitant tot el material que utilitzo en les fotografies, però d’alguna manera o altra tot s’acaba menjat. Tinc sort que a casa meva són de bona vida, la qual cosa fa el problema una mica més petit, però sigui com sigui sempre intento que mai es llenci res del que fotografio.

Un pastís preparat per la @Gastroadika
Fotografia: @gastroadikta

Cap a on creus que evoluciones professionalment?

La idea és obrir-me camí cada vegada més cap a Instagram. Sí que és veritat que també faig petits encàrrecs com a pastissera, i que la xarxa m’ha obert moltes portes, però cada vegada m’agrada més el que faig, i tinc més ganes de continuar treballant amb fotografia.
 
Així que evoluciono cap a la professionalització. Ara mateix estic disparant amb el mòbil, en un estudi mòbil que vaig muntant a la cuina de casa… i la idea és començar a tirar fotografies amb una càmera professional (un bon costum que vaig abandonar davant de l’Iphone per pura comoditat), i començar a treballar amb vídeos i nous formats.

 

Per acabar, ens pots recomanar alguna recepta de la qual et sentis orgullosa?

La meva Quiche Lorraine per exemple, que fa molt poquet que he penjat al meu bloc.

gastroadikta4
Fotografia: @gastroadikta


Els millors llibres de receptes del món de la cuina

Els millors llibres de receptes del món de la cuina