El gintònic perfecte Guia bàsica per a coctelers sibarites

El gintònic perfecte

Avui en dia es pot ser un gran gourmet sense saber preparar un gintònic perfecte? Probablement no. Hi ha tanta literatura al respecte i tants experts arriscant amb noves maneres de preparar un bon gintònic que sembla impossible excloure aquest còctel tan especial de la categoria de begudes gourmet.
 
Però tranquils, la bona notícia és que no fa falta una habilitat especial per destacar a l’hora de crear aquest combinat de moda. Aquesta setmana a Maresme Gourmet t’ensenyem les quatre regles bàsiques perquè et converteixis en un veritable expert en la matèria.

Quatre regles bàsiques imprescindibles per convertir-se en un autèntic expert en matèria de gintònics

El gel

Un dels elements més importants a l’hora de servir qualsevol còctel és el gel utilitzat en la seva elaboració. I és que d’ell en depèn en bona mesura el gust final que tindrà el nostre combinat. El nostre consell és que compris glaçons, ja que el gel elaborat amb aigua de casa (per la seva alta concentració en sals minerals) es desfà més ràpidament.
 
Això sí, tingues en compte una cosa, i és que els glaçons industrials solen tenir impureses que poden afectar el gust final del nostre combinat. El nostre suggeriment és que abans de fer-los servir, els passis per sota l’aixeta i els tornis a congelar. D’aquesta manera, aconseguiràs la textura perfecta.

Glaçons dins d'un got
Fotografia: @highartshitn

La temperatura

La temperatura és una regla molt important que sempre hem de tenir en compte a l’hora d’elaborar un gintònic. I és que és bàsic que tant la tònica com la ginebra se serveixin sempre amb els mateixos graus. Siguin fredes o a temperatura ambient. No fer-ho provoca una reacció a la tònica que fa que el seu gas es perdi ràpidament, i que la nostra barreja de seguida quedi esbravada.

La taula del barman abans de preparar el gintònic
Fotografia: @helensintheburgh

Les copes

Fa unes setmanes, us parlàvem de les marques de copes més importants del món i de la seva importància a l’hora de servir qualsevol tipus de beguda. Doncs bé, a l’hora de servir un gintònic, les regles continuen sent les mateixes. I és que la qualitat del material amb la qual treballem repercutirà en el resultat final del nostre combinat. Per cert, una norma bàsica. Mai, mai, mai serviu un gintònic en un got de tub si busqueu l’excel·lència. És impossible que la combinació dels ingredients sigui la perfecta, escalfareu el got amb la mà i us serà molt difícil beure còmodament.

Un gintònic aromatitzat amb romaní
Fotografia:@costesfashion

A poc a poc

Tradicionalment, els gintònics se serveixen en una gran copa amb una proporció de 4 o 5 cl de ginebra per cada 20 cl de tònica. És una manera perfecta d’elaborar la barreja, pràctica i còmoda. No obstant això, la tendència és treballar cada vegada més amb copes més petitones. D’aquesta manera, evitem que el nostre gintònic perdi el punt de frescor d’una beguda acabada d’elaborar.

Dos gintònics a punt per ser servits
Fotografia: @gianlucafiliberto


Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com