La revista gastronòmica del Maresme

Sorli Emocions: Petits luxes per a paladars sibarites Entrevistem Juan Jiménez, cap de cuina del restaurant Sorli Emocions de Vilassar de Dalt

Sorli Emocions: Petits luxes per a paladars sibarites

Article publicat: Març 2016
  
Format a les cuines de restaurants amb tant de renom com el Martín Berasategui o el Racó de Can Faves, xef d’hotels de Barcelona tan prestigiosos com l’hotel Arts, el Condes de Barcelona o el Gran Hotel La Florida, i finalista en diverses ocasions al premi millor cuiner de l’any.
 
Parlem amb en Juan Jiménez, cap de cuina del restaurant Sorli Emocions de Vilassar de Dalt, un nou temple de la cuina maresmenca que, des de fa poc més d’un any està sorprenent els paladars més exigents de la comarca amb un tipus de cuina tant fresca com creativa.

La idea és treballar amb plats creatius, però també amb receptes una mica més clàssiques, sovint una mica oblidades pel gran públic

D’on et surt la idea de ser cuiner?

Vaig decidir que volia ser cuiner als 16 anys, treballant en un restaurant de banquets. Va ser el meu primer contacte amb el món de la cuina, i em va captivar. A partir d’aquest moment vaig saber que volia ser cuiner, i gràcies a l’ajuda de la meva família vaig poder començar a fer diversos cursos de cuina en una de les escoles més prestigioses de Barcelona, que em van portar a treballar a alguna de les cuines més importants del país.

 
Què és el Restaurant Emocions. Com el definiries, quina és la seva filosofia?

L’Emocions és un restaurant especial. Un espai on la paraula qualitat té un sentit característic, ja sigui a l’hora de parlar amb els productes amb què treballem, a l’hora de parlar dels nostres plats o a l’hora de parlar del restaurant en tot el seu conjunt…

Juan Jiménez el cuiner del Sorli Emocions
Fotografia: Sorli Emocions

Què trobarà el visitant als vostres plats?

Enfoquem la carta de l’Emocions com una oportunitat per treballar molt amb el producte de temporada. Cada setmana fem un menú diari, de dilluns a diumenge al migdia, amb plats tan especials com el peix espasa marinat amb cremós de pèsol i xips de porro, l’arròs caldós que preparem en un menú especial els dijous, o el “Verde que te quiero verde”, un plat que heu de descobrir i que per mi representa completament l’essència de l’Emocions.
 
La idea és treballar amb plats creatius, però també amb receptes potser una mica més clàssiques que sovint han quedat una mica oblidades pel gran públic.

Un dels plats del Sorli Emocions
Fotografia: Sorli Emocions

Cap a on t’agradaria que evolucionés la vostra proposta gastronòmica?

Doncs per mi el somni seria avançar cada vegada més cap a la varietat. Cap a la versatilitat a l’hora de cuinar. M’agradaria que el Sorli Emocions sigui el lloc perfecte on poder gaudir de la temporada de tòfona, on poder gaudir de la temporada de maduixes

 
Hi ha un ingredient indispensable a la teva cuina amb el qual intentis contagiar tot el projecte?

Sens dubte l’afecte en el moment de cuinar. No hi ha un ingredient més indispensable.

 
Hem vist que organitzeu cursos especials relacionats amb el món de la gastronomia. El vostre objectiu és intentar posar el món de la cuina encara “una mica més” de moda?

No ho sé. No m’ho havia plantejat mai així. Intentem fer activitats que acostin el món de la cuina als nostres clients, però de manera divertida, sent molt propers. Per mi és una oportunitat única per explicar les meves experiències al llarg de la meva carrera, i intentar fer el món de la cuina una cosa una mica més propera. Suposo que el que intentem és fer una mica més accessible el món gourmet al gran públic.

Menjador del restaurant Sorli Emocions
Fotografia: Sorli Emocions

Si haguessis de definir el Maresme amb un plat, amb quin ho faries?

Doncs optaria per unes gambes a la brasa, acompanyades d’uns pèsols saltats i una sopeta de maduixots.

 
Què significa per tu ser un gourmet?

Per mi un gourmet és una persona amb molta experiència en el món de la gastronomia a qui no li importa invertir una bona part de la seva vida en conèixer bons restaurants. És una persona que sap reconèixer els grans àpats, que entén quin producte està menjant i com ha estat cuinat. Una persona que busca una experiència gastronòmica una mica més enllà del menjar.

Guia de restaurants gourmet