Romo Sushi Spot: llarga vida a la cuina japonesa Tant si sou uns grans amants de la cuina nipona, com si en sou visitants ocasionals, heu de conèixer el Romo Sushi Spot

Interior del restaurant ROMO SUSHI SPOT

Article publicat: Tardor 2018

Cuina japonesa a l’abast de tots els públics. Tant per als grans amants de la cuina nipona com per aquells que en són visitants ocasionals. Aquesta és la filosofia del Romo Sushi Spot, un projecte gastronòmic de nova creació que en pocs mesos ha aconseguit convertir-se en un dels restaurants més interessants de Mataró. Mirarem de descobrir el perquè conversant amb en Lluís i la Mireia, la parella responsable del projecte.

…som un japonès on menjar bon sushi però que a la vegada no es vol cenyir al binomi restaurant japonès = peix cru

Què és el Romo Sushi Spot?

Un restaurant japonès on tant es pot sentir a gust una parella fanàtica de la gastronomia nipona, acostumada a recórrer els millors restaurants del sector a la recerca del que genèricament podríem identificar com a sushi, com una família o un grup de quatre o sis amics amb ganes de visitar un restaurant de cuina japonesa capaç d’oferir una opció diferent per aquell membre del grup o la família que a priori no és un gran amant d’aquest tipus de cuina. És a dir, que som un japonès on menjar bon sushi però que a la vegada no es vol cenyir al binomi restaurant japonès = peix cru.

 

La vostra és una línia de fusió?

Més que fusió, podríem dir que és una línia occidental. En el sentit que la cuina japonesa que pots trobar a Europa és en general una adaptació als nostres gustos. Dit això, la nostra és una cuina podríem dir que minimalista. Envoltada d’aquesta filosofia simple i delicada que sempre ha caracteritzat el tarannà dels japonesos. El més important per nosaltres és treballar amb bon producte i a partir d’aquí mirar de carregar-lo el mínim possible.

Els makis del xef del restaurant ROMO SUSHI SPOT
Fotografia: @romosushispot

Ens podríeu definir el restaurant amb un plat?

Més enllà dels sashimis, els nigiris o els plats podríem dir que més purs i que són els que sedueixen els més gourmets de la cuina japonesa, voldríem destacar els makis del xef. Uns makis amb el gunkan (la base de cada peça de sushi) arrebossat, i on posem per sobre un tàrtar de tonyina. És un plat que agrada molt a un públic poc habituat a aquest peix cru que comentàvem, i que a la vegada serveix com a porta d’entrada a la cuina nipona.

 

Canviem de tema. Com arriben dos catalans a iniciar un projecte de cuina japonesa?

Doncs els grans culpables, segurament, són els nostres tres fills. Nosaltres havíem visitat els primers restaurants nipons de Barcelona fa molts anys, i fins i tot vam estar al Japó fa anys i vam poder descobrir la seva cuina de primera mà. Però els qui realment ens van fer enamorar de la cuina japonesa van ser ells. Sempre que els hi dèiem d’anar a sopar, ja sabíem la resposta: Sushi. Sense prejudicis, amb ganes de provar tot tipus de plats. Després hem conegut a gent del sector que ens ha aconsellat i ens ha ajudat molt, als que també els hi devem molt. A més, i a nivell intern, hem tingut la sort de trobar un xef amb moltíssima experiència en cuina japonesa, que ens ha permès crear un gran equip a cuina que, juntament amb l’equip de sala, ens ha donat l’aire jove i il·lusionant que buscàvem pel Romo Sushi Spot.

Interior del restaurant ROMO SUSHI SPOT
Fotografia: @romosushispot

La cuina japonesa és una moda?

En absolut. D’una banda per aquest entusiasme de les noves generacions cap a aquest tipus de cuina. Però també per filosofia. La gastronomia japonesa és sana. I la vida sana és una tendència global que ja forma part d’aquesta manera moderna d’entendre el món.
 

Què s’aprèn en treballar amb ella?

Per nosaltres, l’element que sempre hem trobat més diferenciador ha estat la immediatesa. Una immediatesa entesa des d’un punt de vista pràctic, ja que es tracta d’un tipus de cuina amb elaboracions relativament senzilles però que necessiten fer-se al moment. Això et porta a treballar d’una manera molt precisa. Nosaltres, al Romo per exemple, sempre mirem de ser molt curosos a l’hora de donar hora als nostres comensals. Aquesta és una de les bases sobre la que hem aixecat el restaurant, perquè sense cuidar els temps és impossible donar la línia d’excel·lència culinària a la qual aspirem.

 

Per acabar, què significa ser un gourmet?

Dins la gastronomia nipona, un gourmet ha de ser algú que valori molt la qualitat del producte amb el qual es prepara cada plat. I en treballar sempre amb peix cru, no es pot amagar res, ni es pot potenciar cap gust amb una bona elaboració. No existeix la cuina a baixa temperatura, només el peix i l’arròs. És una de les coses que també hem après de la cuina japonesa. Nosaltres, per exemple, treballem amb tonyina Balfegó. I pensem que sintetitza el que és una marca gourmet. Un proveïdor que tots sabem que mima el seu producte a l’extrem. Que fa anys que s’associa el seu nom a qualitat.

Sopa Ramen del restaurant ROMO SUSHI SPOT de Mataró
Fotografia: @romosushispot


Restaurant Romo Sushi Spot

Romo Taverna Japonesa (Mataró)

Els millors restaurants de cuina japonesa del Maresme

Els millors restaurants de sushi i cuina japonesa del Maresme