La revista gastronòmica del Maresme

Romo Taverna Japonesa (Mataró) Una versió suau, delicada i integradora dels grans clàssics de la gastronomia nipona

Restaurant Romo Sushi Spot

Situat enmig del carrer Nou, un dels carrers de vianants més cèntrics de Mataró, trobem el restaurant Romo Taverna Japonesa. Un japonès d’idees minimalistes, que basa la seva proposta culinària en una versió suau, delicada i integradora dels grans clàssics de la gastronomia nipona.
 
Pensat per visitar acompanyat de la parella o la família, es tracta d’un restaurant que podríem catalogar d’equilibrat. On tots els elements – local, matèria primera i elaboracions- ens parlen d’una manera d’entendre la restauració respectuosa i sincera. Dissenyada sense artificis perquè el visitant es pugui sentir com a casa.

Si una cosa és important per entendre la gastronomia japonesa, és el fort respecte pel producte que emana de la seva escola. Un punt de partida bàsic que l’equip de cuina del Romo Taverna Japonesa interpreta a la perfecció.

El local

La primera impressió que s’endú el comensal en entrar per la porta del Romo Taverna Japonesa, és el profund respecte dels seus propietaris pels detalls. I és que tots els elements del local, des de la carta fins als davantals del personal, passant per la vaixella o la il·luminació, han estat treballats al mil·límetre per intentar transmetre aquest esperit minimalista tan propi de la cuina japonesa. Una sensació que el visitant no perd en seure a taula, i que clarament serveix de context pel festí gastronòmic que embolcalla.
 
Si ens centrem en l’exterior, com ja us comentàvem el restaurant està situat en un carrer limitat al trànsit, pel que la millor opció és que opteu per un dels nombrosos pàrquings privats de la zona (La Riera, Can Xammar i plaça de les Tereses). Tot i que si teniu sort, i sobretot en dies laborals, és ben probable que pugueu deixar el cotxe en una de les nombroses zones blaves properes al local – gratuïtes dins l’horari del restaurant -.

Interior del restaurant ROMO SUSHI SPOT
Fotografia: @romosushispot

La seva cuina

Si una cosa és important per entendre la gastronomia japonesa, és el fort respecte pel producte que emana de la seva escola. Un punt de partida bàsic que l’equip de cuina del Romo Taverna Japonesa interpreta a la perfecció. D’aquesta manera, la seva tonyina (D.O. Balfegó), les seves carns de Kobe i en definitiva tots els ingredients que passen pels seus fogons, brillen amb llum pròpia sobre un imaginari senzill i conciliador. Pensat per ser capaç d’obrir les portes de la seva cuina als paladars menys acostumats als gustos asiàtics.
 
Si passem a desgranar la seva carta, ens trobem amb una gran varietat de gustos i textures on destaca un apartat de sushi completament deliciós, en el que hi sobresurten els clàssics Nigiris, Sashimis i Hosomakis. A més d’un gran ampli ventall de propostes delicioses com les seves “Gyozes d’ànec a l’estil Osaka”, el seu Gunkan de “tonyina vermella” o els seus Usuzukis de peix blanc amb llima i tobiko yuzu.
 
Finalment, pel que fa a preus, comentar que el restaurant treballa sobre tres grans menús: un de migdia en dies laborals a un preu de 14,95€; un de nits i cap de setmana a un preu de 18,95€; i finalment un degustació de 35€ amb beguda inclosa. Pel que fa a carta, situar el tiquet sobre els 30€ per persona.

Gyozas d’ànec al estil Osaka del restaurant Romo Taverna Japonesa de Mataró
Fotografia: Romo Taverna Japonesa

Un plat de sushi del restaurant Romo Taverna Japonesa de Mataró
Fotografia: Romo Taverna Japonesa

Un plat del restaurant Romo Taverna Japonesa de Mataró
Fotografia: Romo Taverna Japonesa

Guia de restaurants gourmet