La revista gastronòmica del Maresme

Romo Sushi Spot (Mataró) Un restaurant per las fans de la cuina japonesa d'idees minimalistes

Restaurant Romo Sushi Spot

Situat enmig del carrer Nou, un dels carrers de vianants més cèntrics de Mataró, trobem el restaurant Romo Sushi Spot. Un japonès d’idees minimalistes, que basa la seva proposta gastronòmica en una versió suau, delicada i afable de la ja coneguda cuina nipona de base mediterrània.
 
Pensat per visitar acompanyat de la parella o la família, es tracta d’un restaurant que podríem catalogar d’equilibrat. On tots els elements – local, matèria primera i elaboracions- ens parlen d’una manera d’entendre la restauració respectuosa i sincera. Dissenyada sense artificis perquè el visitant es pugui sentir com a casa.

Si una cosa és important per entendre la gastronomia japonesa, és el fort respecte pel producte que emana de la seva escola. Un punt de partida bàsic que l’equip de cuina del Romo Sushi Spot interpreta a la perfecció.

El local

La primera impressió que s’endú el comensal en entrar per la porta del Romo Sushi Spot, és el profund respecte dels seus propietaris pels detalls. I és que tots els elements del local, des de la carta fins als davantals del personal, passant per la vaixella o la il·luminació, han estat treballats al mil·límetre per intentar transmetre aquest esperit minimalista tan propi de la cuina japonesa. Una sensació que el visitant no perd en seure a taula, i que clarament serveix de context pel festí gastronòmic que embolcalla.
 
Si ens centrem en l’exterior, com ja us comentàvem el restaurant està situat en un carrer limitat al trànsit, pel que la millor opció és que opteu per un dels nombrosos pàrquings privats de la zona (La Riera, Can Xammar i plaça de les Tereses). Tot i que si teniu sort, i sobretot en dies laborals, és ben probable que pugueu deixar el cotxe en una de les nombroses zones blaves properes al local – gratuïtes dins l’horari del restaurant -.


Fotografia: @romosushispot

La seva cuina

Si una cosa és important per entendre la gastronomia japonesa, és el fort respecte pel producte que emana de la seva escola. Un punt de partida bàsic que l’equip de cuina del Romo Sushi Spot interpreta a la perfecció. D’aquesta manera, la seva tonyina (D.O. Balfegó), les seves carns de Kobe i en definitiva tots els ingredients que passen pels seus fogons, brillen amb llum pròpia sobre una base senzilla i ben treballada.
 
Si passem a desgranar la seva carta, ens trobem amb dos apartats ben diferenciats: No Sushi, on destaquem plats com les seves Gyozes al gust de pollastre i verduretes, el seu tàrtar de tonyina amb guacamole o les seves mini hamburgueses de Wagyu; i el seu apartat de Sushi, on els clàssics Nigiris, Sashimis i Hosomakis estem convençuts que faran les delícies de tots els gourmets de la casa.
 
Finalment, pel que fa a preus, comentar que la carta ronda els 25/30€, i que resulta molt interessant, sobretot per les creacions del xef fora de carta, la seva proposta de menús degustació a 20€ i 30€. I que durant el servei de migdia teniu vàries opcions de menú que parteixen dels 13,50€.


Fotografia: @romosushispot


Fotografia: @romosushispot


Fotografia: @romosushispot

Guia de restaurants gourmet