La revista gastronòmica del Maresme

L’Oliver (Port Balís – Sant Andreu de Llavaneres) Degustant grans clàssics de la cuina mediterrània

Restaurant L’Oliver (Port Balís - Sant Andreu de Llavaneres)

Article revisat: Setembre 2018
  
Ubicat a l’interior del Port Balís de Sant Andreu de Llavaneres, un dels ports esportius més carismàtics i distingits de la comarca, trobem el restaurant l’Oliver. Un punt de referència gastronòmic on gaudir, com a veritables gourmets, d’una versió treballada i suculenta dels grans clàssics de la cuina mediterrània.
 
Sobri i elegant, es tracta d’un restaurant ideal per visitar en parella o en família i deixar-se endur dolçament per la seva carta refinada de platets i degustacions. Tota una demostració de talent i tècnica, on els arrossos mariners, els peixos de llotja i els platets de temporada combinen de manera impecable amb l’exquisidesa i la serenor de l’espai.

Un punt de referència gastronòmic on gaudir, com a veritables gourmets, d’una versió treballada i suculenta dels grans clàssics de la cuina mediterrània.

El local

Dissenyat amb línies orgàniques i elements naturals, el local on s’ubica l’Oliver és un homenatge constant a l’arbre que dóna nom al restaurant. Així, els tocs verds són un element repetitiu que dota de personalitat els dos grans menjadors del local -un d’interior i un altre d’exterior, en forma de terrassa-.
 
Dit això, destacar molt especialment l’espai idíl·lic on s’ubica el restaurant, ja que el Port Balís de Llavaneres és, com comentàvem, un dels espais més distingits de la comarca.
 
Ressenyar, finalment, que el port compta amb una zona d’aparcament privat amb règim de pagament just davant del local.

Un dels menjadors de l'Oliver del Port Balís de Sant Andreu de Llavaneres
Fotografia: @loliver.restaurant

La seva cuina

D’esperit mediterrani, podríem catalogar la cuina de l’Oliver com un recopilatori dòcil i seleccionat dels grans èxits de la nostra cuina. Un repàs inspirador pensat des d’un punt de vista contemporani, que dota de vida i alegria plats que, per definició, mereixen ser atemporals.
 
D’aquesta manera, ens trobem amb una carta molt ben treballada que podríem dividir amb tres grans blocs. Un primer de clàssic, on menjar un entrant i un segon plat i on destaquem propostes tan delicioses com el seu llenguado a la planxa o el seu melós de vedella amb crema de patata trufada. Un segon on els arrossos, com no podia ser d’una altra manera en un restaurant mariner, són protagonistes absoluts. I finalment un tercer, que podríem catalogar de gastronòmic, on a base de platets podrem descobrir tot el potencial de la seva cuina i on sobresurten idees com el seu ou ferrat de guatlla, foie i tòfona, els seus musclos al vapor o el seu ravioli de gambes i espàrrecs.
 
Pel que fa a preus, hem de situar el tiquet mitjà al voltant dels 30€ per persona i destacar el seu menú diari: una proposta de platets amb un preu de 18,80€, que inclou quatre degustacions, un postre i beguda.

Una tapeta del restaurant l'Oliver
Fotografia: @loliver.restaurant

Un plat del restaurant l'Oliver de @Mesaparaocho
Fotografia: @loliver.restaurant

Ous estrellats mariners del restaurant l'Oliver de Port Balis
Fotografia: @manuel_carreras_macarfi

Guia de restaurants gourmet