La revista gastronòmica del Maresme

L’Antiga Fusteria (Alella) Inspiració mediterrània, cuina catalana i petites tapetes per a sibarites

Article actualitzat: Gener de 2017
  
Situada al bell mig de la rambla Àngel Guimerà, a quatre passes del centre neuràlgic d’Alella, trobem l’Antiga Fusteria. Una petita taverna gastronòmica d’inspiració mediterrània que ha fet de la cuina catalana i les petites tapetes per a sibarites, els eixos principals de la seva gastronomia casolana.
 
Pensada per visitar amb la parella, o en tot cas amb la família o un petit grup d’amics gourmets, l’Antiga Fusteria és un restaurant proper i imaginatiu. Un local agradable, capaç de fer sentir com a casa el comensal més enyorat.

Sempre disposada a l’alegria i la inventiva, podríem catalogar la cuina de l’Antiga Fusteria com un equilibri meditat entre enginy i saber fer

El local

Construïda en el que en el seu dia fou un petit taller artesà, l’Antiga Fusteria ha sabut heretar amb gràcia l’esperit honest que sempre ha caracteritzat els oficis de tota la vida. Així, en la seva decoració, hi destaca la presència pràcticament constant de petits elements restaurats, testimonis d’una època on el treball manual i l’esforç dels obrers definien per complet la petita indústria catalana.
 
Pel que fa a la seva distribució, comentar que la petita taverna compta amb dos menjadors ben diferenciats. Un d’interior, annex a la gran barra que presideix el local, i un altre semi exterior, situat a l’entrada d’aquest.
 
Si passem a parlar de l’aparcament, la millor opció per deixar el cotxe és el pàrquing de zona blava situat just davant del restaurant, o si preferiu caminar una mica, el gran aparcament del Marfil situat a dos minuts del local.

Interior del restaurant L'Antiga Fusteria d'Alella
Fotografia: Antiga Fusteria

La seva cuina

Sempre disposada a l’alegria i la inventiva, podríem catalogar la cuina de l’Antiga Fusteria com un equilibri meditat entre enginy i saber fer. Una barreja honesta i sincera, que aposta pels ingredients de qualitat i les transformacions respectuoses amb el producte.
 
Dit això, alguns dels plats que destaquem de la seva carta de tapes són els seus ous estrellats amb pernil de gla, els seus musclos al cava, el seu pop a la brasa o la seva cassoleta especial de cargols. Sense oblidar, d’una banda, la seva llista de propostes a la brasa, on destaquem la seva carta de txuletons bascos de llarga maduració; i de l’altra, la seva oferta d’arrossos, una de les estrelles de la casa, sempre presents en els seus menús diaris.
 
Comentar, finalment, que disposen de dos menús de migdia. Un per dies laborals a un preu de 13,85€ i un altre menú per a caps de setmana i festius, a un preu de 17€. I que, si us decidiu a provar la seva carta, el preu mitjà per comensal ronda els 25€.

Un carpaccio vegetal de l'Antiga Fusteria d'Alella
Fotografia: @MaresmeGourmet

Una paella de l'Antiga Fusteria d'Alella
Fotografia: @MaresmeGourmet

Un
Fotografia: Antiga Fusteria

Guia de restaurants gourmet