Edició 74 /

Entrevista

Pez Globo: tapes, música i arrossos de primera


Pez Globo Port de Mataró

Quan comencem a rebre missatges alertant-nos sobre un restaurant que acaba d’obrir les seves portes, sol ser molt bon senyal. I us podem assegurar que el Pez Globo és un d’aquells locals que ha batut rècords en matèria de suggeriments i de “n’heu de parlar a la revista”. Un restaurant d’idees mediterrànies i un concepte molt eivissenc que brilla amb llum pròpia dins el renovat Port de Mataró.(…) Al Pez Globo volem que vingui gent a divertir-se. A fer la copa i a estar amb els seus. Però també, i és el més important per a nosaltres, volem que vingui gent a menjar bé.
Què és el Pez Globo, com ens definiries el restaurant?

El Pez Globo és el que podríem catalogar com un restaurant divertit. Una barreja de gastronomia i oci el qual es podria catalogar com a club social o fins i tot com a restaurant musical en el sentit més “cool” de la paraula. Un concepte que agafem molt d’Eivissa, d’aquella mescla d’horaris i moments que després de la Covid pensem que té molt de sentit importar a casa nostra...Aleshores, us hem de catalogar com un lloc per anar amb amics?

La nostra idea va molt més enllà. Al final l’entorn és el que mana i en gran part gràcies a la gran remodelació que ha viscut el Port de Mataró, podem dir que tenim espai per a tots els públics. Per un perfil familiar perquè, al cap i a la fi, el restaurant està just al costat d’uns parcs infantils fantàstics. Per a parelles, perquè hem intentat cuidar molt l’estètica i el caliu del local. I per descomptat per a grups, perquè comptem amb un espai molt ampli on poden conviure els diferents perfils sense molestar-se entre si.

Entrevista Pez Globo Mataró Fotografia: @pezglobomataro_

Com hem d’entendre la filosofia aquesta que ens comentaves d’Eivissa?

Per nosaltres és una idea de “tardeo”. De l’entremig, que crec que és el que ens deixa la pandèmia. De restaurant on dinar i després quedar-se a fer una copa amb l’ambient d’un DJ. O de local on poder arribar d’hora i gaudir d’un aperitiu, una copa o una bona conversa abans de sopar.Parlem ara de gastronomia. Ens podeu definir el Pez Globo en un sol plat?

Ens decantarem per un dels nostres arrossos d’autor, que són l’estrella indiscutible de la casa. I triarem el de moll de l’os i ostres per exemple, que és un gran mar i muntanya que no podeu deixar de tastar. El preparem en racions de dues persones, en paelles de 50 centímetres, i el que busquem és fer un arròs de capa fina que quedi socarradet i sigui molt i molt fi…

Paella del restaurant Pez Globo a Mataró Fotografia: @pezglobomataro_

Destaqueu també per una idea molt artesanal de la cuina…

És el gran pilar de la casa. Tot el que servim, començant per les postres i continuant per cada un dels nostres plats, es prepara de manera artesanal. No podríem entendre aquesta professió d’una altra manera. A més, és una cosa que cuidem molt perquè és el gran parany en el qual poden caure conceptes com el nostre, el de no respectar la gastronomia. Al Pez Globo volem que vingui gent a divertir-se. A fer la copa i a estar amb els seus. Però també, i és el més important per a nosaltres, volem que vingui gent a menjar bé.

Terrassa Pez Globo a Mataró Fotografia: @pezglobomataro_

Us ha condicionat el fet d’obrir el restaurant dins un espai renovat com el Port de Mataró?

Crec que és una responsabilitat. Que després de la inversió que s’ha fet a nivell econòmic, moralment estem obligats a fer les coses molt i molt bé. A crear un concepte gastronòmic “guapo”, que atregui a tota mena de públics. I la veritat és que tenim un escenari fantàstic, que estem convençuts es consolidarà amb molt poc temps.Per acabar, què significa ser un gourmet?

Una taula gourmet s’identifica molt fàcilment en un restaurant. Nosaltres per exemple ho veiem amb la nostra amanida de tomàquets, que són de Can Puxic, d’aquí el Maresme. Qui és gourmet t’ho valora, no es queda amb allò de “estan molt bons” i prou. Posa la gastronomia en un primer terme.