La revista gastronòmica del Maresme

Arrels (Premià de Dalt) Cuina de producte i receptes de temporada

Restaurant Arrels (Premià de Dalt)

Instal·lat al cor de Premià de Dalt, a escassos metres de l’Ajuntament del poble, trobem un dels projectes culinaris més interessants que podreu descobrir en aquesta bonica vila maresmenca: el flamant restaurant Arrels. Un punt de trobada ineludible pels amants del bon menjar, consagrat a una de les cuines de temporada més delicioses i indubtablement gourmets de la comarca.
 
Amb un menjador ampli i un equip somrient sempre disposat a donar el millor de si mateix, es tracta d’un restaurant perfecte per visitar en qualsevol tipus d’ocasió. Sigui acompanyats per la parella a l’hora de degustar el seu interessantíssim menú migdia; escortats per una bona colla d’amics disposats a gaudir d’un sopar generós a base de tapes i platets o rodejats per la família en una bonica celebració familiar.

Podríem definir la cuina de l’Arrels com un repertori de productes ben treballats, on idees clàssiques i execucions contemporànies es donen de la mà en un catàleg obert i imaginatiu pensat perquè cada ingredient doni el millor de si mateix.

El local

Completament reformat aquesta primavera passada, el local on s’ubica el restaurant destaca per les seves mides generoses i la lluminositat del seu espai. Dos atributs que, lluny del que pugui semblar i gràcies al bon gust del seu decorador -tot un encert situar una gran llar de foc al centre del local- són capaces de transmetre un aire elegant i a la vegada proper al conjunt del restaurant.
 
Completament cèntric, si no sou de Premià de Dalt i els heu de visitar en cotxe, us recomanem aparcar a la plaça de la vila o al parc Felicià Xarrié (situat a cinc minuts a peu del restaurant).

Interior del restaurant Arrels de Premià de Dalt
Fotografia: Arrels Restaurant

La seva cuina

Podríem definir la cuina de l’Arrels com un repertori de productes ben treballats, on idees clàssiques i execucions contemporànies es donen de la mà en un catàleg obert i imaginatiu pensat perquè cada ingredient doni el millor de si mateix. Un plantejament sòlid i ben assentat, on sense cap mena de dubte sobresurten els orígens gallecs del seu experimentat equip de cuina.
 
D’aquesta manera, dels seus fogons en surten plats tan interessants com la seva ensaladilla de llamàntol, les seves manetes de porc amb salsa de foie i pinyons, les seves mongetes amb cloïsses, els seus calamars guisats amb botifarra negra o algun dels seus indispensables arrossos. Tot sense oblidar la seva deliciosa nevera de marisc, on destaquen propostes com la gamba de Huelva o els percebes.
 
Per acabar, hem de situar el preu de la carta al voltant dels 25€ per persona i comentar que disposen d’un menú diari de 15€ per persona, un altre per caps de setmana i festius de 25€ i un servei dedicat als esmorzars de forquilla.

Mongetes amb Cloïses del restaurant Arrels de Premià de Dalt
Fotografia: Arrels Restaurant

Pebrots amb brandada de bacallà i carxofes del restaurant Arrels de Premià de Dalt
Fotografia: Arrels Restaurant

Calamars amb butifarra negra i pèsols
Fotografia: Arrels Restaurant

Guia de restaurants gourmet