La revista gastronòmica del Maresme

Trattoria d’Autore (Port del Masnou) Un restaurant d’accent internacional i esperit creatiu, que ofereix als seus visitants una versió moderna, fresca i sobretot contemporània dels clàssics de la gastronomia italiana.

Actualització: Març 2019.
Actualment aquest restaurant ha tancat les seves portes.

  
Situat molt a prop de l’extrem sud del Port Esportiu del Masnou, a tocar de l’entrada més propera a Barcelona, trobem la Trattoria d’Autore. Un restaurant d’accent internacional i esperit creatiu, que ofereix als seus visitants una versió moderna, fresca i sobretot contemporània dels clàssics de la gastronomia italiana.
 
Dividit en dos ambients, un d’exterior i un altre d’interior, podríem catalogar la Trattoria d’Autore com un restaurant arquitectònicament polivalent. Com un tot camí d’idees clares, que és capaç d’esprémer els seus recursos per oferir un espai agradable tant per a parelles com per a grups.

El Trattoria d’Autore és un restaurant d’accent internacional i esperit creatiu, que ofereix una versió moderna, fresca i contemporània dels clàssics de la gastronomia italiana

El local

Redecorat aquesta tardor passada, coincidint amb un petit canvi de rumb en l’aposta gastronòmica del local, la Trattoria d’Autore és un restaurant elegant amb un ambient lleugerament informal. Una barreja d’estils, moderna i despreocupada, capaç de transportar al visitant, ja des del primer moment, a la filosofia innovadora i original que després podrem trobar als seus plats.
 
A més dels dos ambients ja mencionats, clàssics en els locals del Port del Masnou, cal destacar la presència d’una gran cuina oberta en el menjador interior de l’establiment. Un element que dota de caràcter l’espai i deixa clar l’esperit culinari del projecte.
 
Pel que fa a l’aparcament, comentar que el Port disposa d’un pàrquing exterior de pagament, on podreu deixar el cotxe sense problemes a escassos metres del local.

Interior del restaurant Trattoria d'Autre del Masnou
Fotografia: @trattoriadautore

La seva cuina

Intrèpida i deliciosa, la cuina de la Trattoria d’Autore no es podria entendre sense la direcció del seu xef, en Francesco Cipullo. Un jove cuiner italià que ha convertit aquest petit racó del Masnou en una singular base d’operacions gastronòmica, on és capaç d’esprémer tota la seva inventiva culinària.
 
Tot i que els seus menús són una part molt important de la seva oferta habitual – les nits de dijous fins i tot fan un menú japonès-, us presentem alguns dels plats de la seva carta perquè us feu una idea de la seva manera de treballar. Propostes que faran les delicadeses dels més gourmets, com el seu risotto de nècora o llamàntol, els seus canelons de marisc, el seu fettuccine de ceps o el seu Tataki d’anguila amb arròs i ponzu.
 
Ressaltar, per acabar, que el preu mitjà de la seva carta ronda els 25 € – 30 € per persona, i que hi podreu menjar el seu menú de migdia per 12,90 € en dies laborals i per 20 € en el seu menú de cap de setmana i dies festius.

Un plat del resturant Trattoria d'Autore del Masnou
Fotografia: @alvaroag83

Un plat del resturant Trattoria d'Autore del Masnou
Fotografia: @trattoriadautore

Un plat del resturant Trattoria d'Autore del Masnou
Fotografia: @trattoriadautore

Guia de restaurants gourmet