La revista gastronòmica del Maresme

Su. (Mataró) Cuina d’autor a la japonesa

Barra japonesa del restaurant Su. de Mataró

Localitzat al carrer Pujol de Mataró, just al cor de la ciutat, trobem el restaurant Su. Una nova proposta de cuina japonesa que pretén elevar la gastronomia nipona a la categoria de “cuina d’autor”. Un punt de partida ambiciós i suggerent que, gràcies a la feina apassionada i meticulosa del seu equip de cuina, es converteix en una exquisida realitat.
 
D’ambient distès i filosofia afable, es tracta d’un restaurant proper amb espai per a tot tipus de públics (ens crida molt l’atenció la seva barra japonesa o la seva línia gastronòmica enfocada als més petits de la casa). Un concepte suculent, construït a base de productes frescos, inspiració i experiència que convida el visitant a tancar els ulls i gaudir sorpresa rere sorpresa del bo i millor de la gastronomia japonesa.

Un concepte suculent, construït a base de productes frescos, inspiració i experiència que convida el visitant a tancar els ulls i gaudir sorpresa rere sorpresa del bo i millor de la gastronomia japonesa.

El local

Com tot bon restaurant de línia nipona, el Su. confia els seus elements decoratius a la tradició minimalista que sempre ha caracteritzat el país del sol naixent. Una estètica austera que es barreja de manera natural amb l’arquitectura industrial del mateix espai.
 
Val molt la pena tornar a mencionar, en aquest apartat, la barra japonesa ubicada al centre del local. Un tret característic del restaurant que en multiplica les possibilitats, i que ofereix al comensal la possibilitat de veure en viu i en directe l’espectacle del sushiman a l’hora de preparar cada plat.
 
Pel que fa a aparcament, comentar que el Su. es troba en un carrer de vianants i que si el voleu visitar, la millor opció és que opteu per un dels tres grans aparcaments de pagament situats a la zona: Plaça Santa Anna, Can Xammar o La Riera.

Una de les taules del restaurant Su. de Mataró
Fotografia: @su.cocinajaponesa

La seva cuina

Si una cosa val la pena a l’hora de visitar el Su., és deixar que sigui el seu sushiman el que n’elabori el menú amb total llibertat a partir dels productes frescos de les seves vitrines de peix. Una opció oberta, on a partir d’un preu de sortida pactat, podreu gaudir de l’autèntic potencial de la seva cuina japonesa d’autor.
 
No obstant això, i perquè us en feu una idea, fem un repàs a alguns dels plats que més ens han agradat de la seva carta. D’aquesta manera, destaquem plats com els seus Usuzukuris treballats a partir de fines làmines de peix servides amb salses especials, les indispensables Gyozes, els clàssics Yakisoba, o seguint la línia oberta que apuntàvem anteriorment, alguna de les seves taules freestyle on gaudir de nigiris, makis i uramakis, les veritables estrelles de la casa.
 
Pel que fa a rang de preus, situar la carta al voltant dels 25-30€ per persona. I ressaltar d’una banda la seva opció de menús de migdia a partir de “bento box”, un concepte de caixa de menjar, directament exportat del Japó, a un preu de 14€; i la seva opció de menús infantils.

Un plat de sushi del restaurant Su. de Mataró
Fotografia: @su.cocinajaponesa

Un Gunkan del restaurant Su. de Mataró
Fotografia: @su.cocinajaponesa

Un plat del restaurant Su. de Mataró
Fotografia: @su.cocinajaponesa

Guia de restaurants gourmet