Emplaçat en un dels locals històricament més emblemàtics del port d’Arenys de Mar, trobem el Giò & Pòsit. Un restaurant italià amb un fort component gourmet, on podreu tastar un dels repertoris de pasta més selectes de la comarca.   D’elegància clàssica, es tracta d’una proposta versàtil i amb estil capaç d’allotjar tot tipus de visitants. Des de parelles enamorades amb ganes de gaudir d’un àpat singular amb vistes al port, fins a famílies sibarites o grups d’amics amb bon paladar disposats a descobrir les virtuts de l’autèntica cuina transalpina.

Una proposta exquisida amb aires mediterranis, capaç de fer-nos gaudir d’una de les cultures gastronòmiques més famoses i aclamades del planeta

☀️ El local

Lluminós i refinat, el local on s’ubica el restaurant és una autèntica institució pels habitants d’Arenys de Mar. No envà, es tracta d’un espai obert l’any 1949 que durant dècades va servir perquè el nom de la vila aparegués en nombroses guies gastronòmiques. Un edifici mític que ha anat evolucionant amb el temps fins a convertir-se en l’actual Giò & Pòsit.

Dit això, hem de parlar d’un establiment majestuós amb una decoració augusta i esplendorosa. Un restaurant sòlid que, per sobre de tot, és capaç d’integrar-se mimèticament amb el bonic entorn que ocupa.

Pel que fa a l’aparcament, comentar que el Port d’Arenys disposa de dues zones habilitades per deixar el cotxe a prop del local. Una primera en règim de zona blava, a escassos metres de l’entrada i una segona en forma d’aparcament municipal a 2 minuts caminant.

Interior del resturant Giò&Pòsit del Port d'Arenys de Mar Fotografia: @maresmegourmet

La seva cuina

Treballada amb productes frescos, sovint provinents del mateix Port d’Arenys de Mar, la cuina del Giò & Pòsit és la que caldria esperar d’un restaurant italià ubicat en un espai de tanta categoria. Una proposta exquisida amb aires mediterranis, capaç de fer-nos gaudir d’una de les cultures gastronòmiques més famoses i aclamades del planeta.

Així, i perquè us en feu una idea, dins la seva carta destaquen plats tan suculents com els seus espaguetis negres amb salmó i gambes, les seves tallarines amb llamàntol i salsa de gambetes, el seu risotto als quatre formatges o la seva lasanya al forn. Sense oblidar plats com la seva escalopa de vedella a la llimona o alguna de les seves delicioses pizzes.

Finalment, i pel que fa a preus, situar el tiquet mitjà sobre els 20-25€ per persona.

Un plat de macarrons gourmet del Giò&Pòsit d'Arenys de Mar Fotografia: @xavier.puig Un plat de pasta del Giò&Pòsit del Port d'Arenys de Mar Fotografia: @kpoluyanova_ Un plat de pasta del restaurant Giò&Pòsit d'Arenys de Mar Fotografia: @viajeros_glotones