Restaurants Maresme / Restaurants Alella

Alella

Cal Barquer

Cuina gourmet en un espai de luxe

Can Balcells Restaurant Alella

Article revisat: Novembre 2020

Barreja perfecta i meditada entre el bar de poble més mediterrani i l’elegant bistró francès, Cal Barquer és un projecte gastronòmic sense etiquetes. Un petit gran restaurant d’ànima lliure i cuina delicada, pensat per fer les delícies dels més gourmets de la família en qualsevol moment del dia.

Un espai obert on esmorzar, dinar, berenar o sopar a base de reinterpretacions fresques i ben elaborades d’alguns dels plats més atemporals de la gastronomia ibèrica. Una autèntica basílica del bon menjar, d’aquelles que tot bon amant de la gastronomia hauria de visitar com a mínim una vegada a la vida.

Un espai obert on esmorzar, dinar, berenar o sopar a base de reinterpretacions fresques i ben elaborades d’alguns dels plats més atemporals de la gastronomia ibèrica.

? El local

Situat a la plaça de la vila d’Alella, el local on s’ubica Cal Barquer defineix a la perfecció les línies conceptuals que, com mencionaven, en defineixen el seu caràcter. Primer de tot, per les seves mides reduïdes i la seva clara vocació per viure a peu de carrer, que l’acosten a la idea de bar de poble; i després per una estètica retro, executada de manera magistral, que transporten al visitant a l’univers distingit i glamurós del ja mític bistró francès.

Dit això, cal remarcar que Cal Barquer disposa de molt poques taules on menjar, i que per a una visita amb garanties, recomanaríem al lector reservar taula abans d’arribar al restaurant.

Pel que fa a l’aparcament, remarcar que Alella disposa de tres grans aparcaments propers a la zona del restaurant. Un d’ells de pagament, situat just a sota del mercat municipal, i dos més gratuïts i de titularitat municipal (un d’ells situat al carrer de la Riera Fosca i l’altre a la carretera principal del poble).

Carta i entrada del restaurant Cal Barquer d'Alella Fotografia: @maresmegourmet

? La seva cuina

Dos ingredients destaquen amb llum pròpia de l’estil culinari de Cal Barquer. D’una banda, el treball minuciós i pràcticament bibliogràfic que hi ha darrere de la selecció de cada ingredient que forma part de cada un dels plats del restaurant. Des de la carn utilitzada en cada elaboració fins a les olives que formen part de les seves amanides. Tots els elements han estat triats específicament per cada plat, basant-se en criteris de qualitat i respecte pel bon producte. Un treball que lliga perfectament amb el punt de vista artesà amb què es treballa des de cuina. Una filosofia gastronòmica on cada preparació, des dels escabetxos fins als sofregits, es treballen de manera manual seguint receptes pròpies.

D’aquesta manera ens trobem amb una carta molt ben treballada, on destaquen plats com el seu brioix farcit de steak tàrtar, els seus “tacos” de filet al cafè de París, el seu mar i muntanya amb “tripa” de bacallà i morro de vedella amb cigrons, els seus mítics macarrons del cardenal o el seu plat de “mojama” de Barbate.

Brioix de Steak Tàrtar de Cal Barquer Fotografia: @maresmegourmet Macarrons del Cardenal de Cal Barquer Fotografia: @maresmegourmet

En poques paraules…

? Cuina clàssica amb tocs avantguardistes


? Gastrobar i bodega – Especialistes en esmorzars de forquilla – Ambient informal
💶 Preu mitjà de la carta. 30 €/persona
? Horari: Dilluns a dijous de 8.30h a 20.00h – Divendres i dissabtes de 10h a 00.30h – Diumenges de 10h a 18.00h (Dimarts tancat)
? 937 505 679

? Plaça de l’Ajuntament, 9. Alella

? Aparcaments més propers: Aparcament del Mercat (zona blava), Aparcament del Marfil (Gratuït)