Noticia GourmetAdéu a una llegenda culinària: el bar de mercat més mític de Catalunya tanca les seves portes

El mític Bar Pinotxo de la Boqueria tanca les seves portes a causa d’una controvèrsia familiar

Pintoxo Boqueria
Actualitzat: 2023

El Bar Pinotxo de la Boqueria, un dels temples gourmet més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, ha tancat definitivament les portes. La notícia ha caigut com un gerro d’aigua freda per a molts veïns, sibarites i visitants de la ciutat, que no podran tornar a gaudir de la mítica carta de plats catalans que tan famós havia fet al local.

Segons informa la premsa local, el tancament es deu a una disputa familiar entre Juan Bayén (el mític propietari del Pinotxo que, per motius de salut, s’ha vist forçat a jubilar-se després de 75 anys al peu del canó) amb els seus nebots, que eren els actuals gestors del local.De moment, es desconeix si els nous gestors mantindran el nom, l’essència i la trajectòria del mític bar de mercat, o si en canviaran completament el disseny i el contingut gastronòmic. El que sí que se sap és que que Bayén ha traspassat el negoci als propietaris d’una altra parada de la Boqueria, el Bar Central que compta amb altres negocis a la Rambla.

El Pinotxo, considerat l’emblema gastronòmic de la Boqueria, era conegut per l’essència dels seus plats tradicionals i la seva àmplia trajectòria. Molts dels seus habituals coincideixen a afirmar que “trepitjar el Pinotxo era endinsar-se en un temps passat, en una Boqueria sense additius ni conservants”.
La DO Tastets Alella

La D.O. Tastets d’Alella (Alella)


Bar Entremans El Masnou

Bar Entremans (El Masnou)