La revista gastronòmica del Maresme

Panoràmic Laietània (Mataró) Quan el paisatge complementa la bona cuina

Restaurant Panoràmic Laietània de Mataró

Integrat dins el complex esportiu del Centre Atlètic Laietània (amb entrada lliure a la zona de restauració per a tots els públics), trobem el restaurant Panoràmic Laietània. Un local llegendari a principis dels anys 90 que reneix amb força aquesta temporada gràcies a l’empenta i el saber fer dels nous propietaris del negoci, els gestors del restaurant Saloma del Masnou.
 
Amb una carta de presentació que uneix l’entorn amb una línia gastronòmica cuidadament mediterrània, el Panoràmic Laietània és un restaurant completament encisador. Un espai de dimensions majestuoses que el fa perfecte per escapades de cap de setmana amb la família o per l’organització de grans celebracions (disposen d’un apartat per a casaments).

Un espai de dimensions majestuoses que el fa perfecte per escapades de cap de setmana amb la família o per l’organització de grans celebracions (disposen d’un apartat per a casaments).

El local

Dins però a la vegada fora de la ciutat, podríem catalogar el Panoràmic Laietània com un restaurant de muntanya que, a la vegada, no deixa de ser urbà. Una etiqueta que posem a partir de la seva ubicació perifèrica, situada a tan sols uns quilòmetres del centre de la ciutat i a escassos minuts d’una de les sortides de l’autopista del Maresme. Un emplaçament que marca completament el restaurant, dotant-lo d’un encant especial i d’una atmosfera completament acollidora.
 
Si passem a analitzar el local, hem de parlar d’un espai ampli i solemne, on grans salons i terrasses són capaces d’acollir sense problemes d’amplitud tot tipus de comensals. Un establiment de línies clàssiques que fa de les estovalles blanques i el paisatge maresmenc els seus principals trets decoratius.
 
Pel que fa a l’aparcament, comentar que el recinte disposa d’un gran pàrquing privat per a clients i socis i que, per tant, podreu deixar el cotxe sense problema just a la porta.

Interior del restaurant Panoràmic Laietània
Fotografia: @MaresmeGourmet

La seva cuina

Fusió de dos universos completament sibarites, podríem definir la proposta del Panoràmic Laietània com un equilibri meditat entre gastronomia marinera i cuina de muntanya. Una barreja de producte i tècnica plenament contemporània, que agafa la mà de les propostes tradicionals per mirar de portar-les una mica més enllà del que podríem estar acostumats.
 
D’aquesta manera, ens trobem amb un repertori de plats més que interessants, on volem destacar creacions com el seu pop, la seva tonyina i els seus musclos a la brasa o algun dels seus sublims arrossos a la brasa -sempre presents en el seu menú de dijous-.
 
Pel que fa a preus, comentar que més enllà de la seva proposta pensada per a celebracions i grans esdeveniments, el restaurant disposa de dos menús tancats: un a 14,90€ per dies laborals (dimecres és el dia de descans) i un segon a 23€ en cap de setmana. A més, en dies festius obren el restaurant en servei de matí oferint una carta exclusiva de vermuts i esmorzars de forquilla.

Un vermut del restaurant Panoràmic Laietània de Mataró
Fotografia: @MaresmeGourmet

Un plat del peix del restaurant Panoràmic Laietània de Mataró
Fotografia: @eatbcn

Cargols Sal i Pebre del restaurant Panoràmic Laietània de Mataró
Fotografia: @MaresmeGourmet

Guia de restaurants gourmet