La revista gastronòmica del Maresme

Meraki 17 (Mataró) El somni d’una nit d’estiu per aquells qui busquin un restaurant especial on escapar-se amb la parella

Dedicació, ànima, creativitat, passió i amor. L’essència de tu mateix reflectida a la teva feina. Aquesta és la definició acadèmica de Meraki. Una paraula d’origen grec, que ens obre les portes a l’univers culinari d’una de les estrenes més delicioses d’aquesta nova temporada gastronòmica. Parlem del Meraki 17, el nou restaurant Mediterrani/Vegetarià del carrer Unió de Mataró.
 
Una proposta refrescant i plena d’energia, centrada en la cuina catalana, enfocada a les degustacions i als platets per compartir. El somni d’una nit d’estiu per aquells qui busquin un restaurant especial on escapar-se amb la parella.

Què significa que un restaurant és Mediterrani/Vegetarià? Doncs bàsicament que segueix dues línies, una primera enfocada a una cuina de mercat amb arrels catalanes; i una segona centrada en les propostes naturistes

El local

D’ambient distès i agradable, el petit local on s’ubica el restaurant destaca en els tres elements bàsics en què hauria de despuntar l’interiorisme de tot bon menjador: la distribució, la lluminositat i la decoració. Tres ingredients fonamentals a l’hora de definir la confortabilitat d’un restaurant que, en el Meraki17, han estat treballats amb gràcia i simpatia, aconseguint un resultat final acollidor i, a la vegada, original.
 
Pel que fa a l’exterior del local, comentar que el carrer Unió és un carrer de semi vianants, on no podreu deixar el cotxe, però que no us serà difícil aparcar a la zona propera al restaurant. Així, teniu una opció de zona blava (gratuïta els diumenges i en horari de migdia i nit) o una opció de pagament a l’interior del pàrquing de la plaça de Cuba.


Fotografia: @meraki17restaurant

La seva cuina

Què significa que un restaurant és Mediterrani/Vegetarià? Doncs bàsicament que segueix dues línies, una primera enfocada a una cuina de mercat amb arrels catalanes; i una segona centrada en les propostes naturistes, treballades amb la tècnica i la metodologia més contemporànies. Un espai gastronòmicament obert, atent a tot tipus de sensibilitats.
 
D’aquesta manera, de la seva carta de platets en surten propostes tan delicioses com les seves delícies de bacallà temporitzat a la mel o els seus daus de filet de vedella saltats amb salsa cítrica de llima, en l’apartat mediterrani; el seu carpaccio de carbassó i tomàquet de temporada amb ceba de Figueres marinada o els seus raviolis casolans d’albergínia rostida farcits de formatge i pera amb salsa suau de nous, una de les estrelles de la casa, en l’apartat vegetarià.
 
Pel que fa a preus, hem de distingir entre el seu menú diari en dies laborals a 13,50€ per persona, i l’esmentada carta amb un preu mitjà de 25/30€ per comensal. Per cert, un últim apunt, si els voleu visitar, a causa de les dimensions del local, us recomanem fer reserva prèvia.


Fotografia: @aleixtuaperitivo


Fotografia: @meraki17restaurant


Fotografia: @meraki17restaurant

Guia de restaurants gourmet