La revista gastronòmica del Maresme

Meraki 17 (Mataró) Ànima vegetariana i platets mediterranis

Una de les taules del restaurant Meraki17 de Mataró

Article actualitzat: octubre 2019
  
Dedicació, ànima, creativitat, passió i amor. L’essència de tu mateix reflectida a la teva feina. Aquesta és la definició acadèmica de Meraki. Una paraula d’origen grec, que ens obre les portes a l’univers culinari d’una de les reestrenes més delicioses d’aquesta nova temporada gastronòmica. Parlem del Meraki 17, el restaurant Mediterrani/Vegetarià que acaba de traslladar la seva seu al carrer Cuba de Mataró.
 
Una proposta refrescant i plena d’energia, centrada en la cuina catalana, enfocada a les degustacions i als platets per compartir. El somni d’una nit d’estiu per aquells qui busquin un restaurant especial on escapar-se sense presses amb la parella o els amics.

Què significa que un restaurant és Mediterrani/Vegetarià? Doncs bàsicament que segueix dues línies, una primera enfocada a una cuina de mercat amb arrels catalanes; i una segona centrada en les propostes naturistes

El local
D’ambient distès i agradable, el local on s’ubica el restaurant destaca en els tres elements bàsics en què hauria de despuntar l’interiorisme de tot bon menjador: la distribució, la lluminositat i la decoració. Tres ingredients fonamentals a l’hora de definir la confortabilitat d’un restaurant que, en el Meraki 17, han estat treballats amb gràcia i simpatia, aconseguint un resultat final acollidor i, a la vegada, original.
 
Pel que fa a l’exterior del local, comentar que el carrer Cuba és un carrer de semi vianants, on no podreu deixar el cotxe, però que no us serà difícil aparcar a la zona propera al restaurant. Així, teniu una opció de zona blava (gratuïta els diumenges i en horari de migdia i nit) o una opció de pagament a l’interior del pàrquing de la plaça de Cuba.

Interior del renovat restaurant Meraki17 de Mataró
Fotografia: @meraki17restaurant

La seva cuina

Què significa que un restaurant és Mediterrani/Vegetarià? Doncs bàsicament que segueix dues línies, una primera enfocada a una cuina de mercat amb arrels catalanes; i una segona centrada en les propostes naturistes, treballades amb la tècnica i la metodologia més contemporànies. Un espai gastronòmicament obert, atent a tot tipus de sensibilitats.
 
D’aquesta manera, de la seva carta de platets en surten propostes tan delicioses com els seus ous estrellats amb foie i daus de pernil ibèric o el seu mini “mollete” de calamars, micromesclum i maionesa de Kimchi. Sense oblidar-nos de l’apartat “Als fogons” de la seva carta, on destaquem plats tan espectaculars com el seu Pop amb parmentier de patata violeta i xips de moniato o el seu Risotto de bolets de temporada, espàrrecs verd i aroma de tòfona.

 
Pel que fa a preus, el Meraki 17 disposa d’una opció de carta que hem de situar amb un preu mitjà de 30/35€ per comensal. Si els visiteu en grup, podeu optar per una de les seves dues propostes tancades a un preu de 32€.

Hummus del restaurant Meraki17 de Mataró
Fotografia: @meraki17restaurant

Un dels plats del restaurant Meraki17
Fotografia: @meraki17restaurant

Un dels plats del restaurant Meraki17
Fotografia: @meraki17restaurant

Guia de restaurants gourmet