La Cabra del Maresme: Cultura cervesera a Cabrera de Mar Us presentem una de les marques de cervesamés importants de la comarca

Article publicat: Març 2016
  
Diuen que per fer una bona cervesa artesana, a més de l’ordi, la civada i uns grans coneixements tècnics en el món de la fermentació natural, fan falta grans dosis de paciència i tranquil·litat. Que, com tot a la vida, les millors receptes mai surten a la primera, i que cal estar preparat per molts fiascos abans de començar a tastar un regust d’esperança.
 
Que professionalitzar-se i sortir de la petita olla de producció on cada tirada és diferent és una efemèride. I que oferir un producte competitiu al paladar de tastadors experts i petits aficionats és pràcticament el treball de tota una vida.
 
Avui a Maresme Gourmet us volem parlar de la Cabra del Maresme. Una petita gran marca de cerveses artesanes nascuda en un diminut garatge de Cabrera de Mar, que avui, deu anys després, pot dir amb el cap ben alt que s’ha convertit en una de les marques del sector més importants de la comarca. Us donem 5 motius pels quals, molt probablement, n’és una de les millors.

Cinc motius pels quals, molt probablement, la Cabra del Maresme sigui la millor cervesa artesana de la comarca

1) Són uns apassionats per la cervesa

La Cabra del Maresme és una cervesa feta per apassionats. Per gent del sector capaç de convèncer tastadors experts com l’Albert Barrachina per portar-lo un dissabte a la tarda a tastar cerveses, mentre prenen apunts dels seus consells. Una cervesa feta per estudiosos que col·leccionen llibres de cerveza firmats de grans mestres. Per persones que estimen la seva feina i l’eleven a estil de vida.

Un vermut amb la Cabra del Maresme de fons
Fotografia: La Cabra del Maresme

2) Un bon punt de partida

Per començar a elaborar una bona cervesa artesana, el primer que fa falta és una bona matèria primera, i en això a La Cabra del Maresme en són uns autèntics experts. Així, treballen amb llúpols frescos dels millors productors europeus, i amb algunes de les maltes més prestigioses d’Alemanya, Bèlgica o Anglaterra. Un punt de partida clau per crear una gamma de productes amb una qualitat realment extraordinària.

Exterior de la fabrica de Cervesa Artesana de La Cabra del Maresme
Fotografia: La Cabra del Maresme

3) El seu preu

La política de l’empresa és mirar de fer arribar la cervesa artesana del Maresme al màxim nombre de persones possible. Ajudar a millorar la cultura cervesera a Catalunya i contribuir, en la mesura del possible, a fer accessible un producte que tradicionalment és considerat car. Per això ven les ampolles a través de la seva web o directament a la seva fàbrica (us les deixaran tastar gratuïtament perquè sapigueu el que compreu) a un preu molt competitiu.

Una ampolla de la Cabra del Maresme
Fotografia: La Cabra del Maresme

4) Un projecte vinculat a la comarca

Amb un logotip en què apareix el Castell de Burriac i un nom que veu de la població que l’ha vist néixer i de la comarca que l’acull, la Cabra del Maresme és un projecte molt vinculat al territori, que té entre cella i cella convertir la comarca en un punt de referència pels amants de la bona cervesa artesana.

Un tirador de cervesa a l'interior de la fàbrica de la Cabra del Maresme
Fotografia: La Cabra del Maresme

5) Visiteu la fàbrica

Finalment, si no quedeu convençuts amb els motius que us hem donat fins ara, sempre us queda l’elecció de visitar la fàbrica, on teniu dues opcions: o bé fer una petita visita guiada per les seves instal·lacions, on us explicaran tots els detalls tècnics que vulgueu saber sobre el procés d’elaboració de la cervesa, o bé realitzar un petit tast a la seva zona de degustacions, oberta cada tarda de 5 a 7 i els dissabtes de 10 a 3.

Tast de Cerveses de la Cabra del Maresme
Fotografia: La Cabra del Maresme