El restaurant Disfrutar de Barcelona, el segon millor del món i líder a Europa

El restaurant barceloní s’alça com a referent internacional de l’alta cuina

Disfrutar Barcelona

Publicat: 2023

La gastronomia catalana ha assolit un nou èxit a nivell internacional, amb el restaurant Disfrutar de Barcelona coronant el rànquing The World 50 Best Restaurants com el segon millor restaurant del món i el número 1 d’Europa. Aquesta prestigiosa llista és elaborada per l’empresa d’esdeveniments Willian Reed Business Media, i es basa en les opinions de xefs, restauradors, gourmets i crítics culinaris de tot el món.

els xefs del retaurant disfrutar a l'entrega de premis

Fotografia: @theworlds50best

Un ascens meteòric en l’olimp gastronòmic

El restaurant, dirigit pels reconeguts xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, que anteriorment treballaven a l’icònic el Bulli, ha experimentat un ascens ràpid i impressionant en aquesta distinció culinària. Des del seu debut al rànquing el 2019 en la novena posició, han anat escalant fins a arribar al cinquè lloc el 2021. L’any següent, van aconseguir un lloc al podi, quedant en tercer lloc, i ara s’han alçat com el segon millor restaurant del món.

Lliurats a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, els premis han reconegut el talent i la creativitat del Disfrutar, que es troba ubicat al cor de l’Eixample de Barcelona, al carrer de Villarroel. Des de la seva inauguració el desembre del 2014, el restaurant ha destacat per la seva proposta culinària avantguardista i innovadora, una excel·lència que ha estat recompensada amb dues estrelles Michelin des del 2018.

Un camí d’èxits després de l’el Bulli

Després del tancament de El Bulli, els tres talents culinaris de Disfrutar, Casañas, Castro i Xatruch, van decidir continuar el seu llegat obrint el Compartir, un restaurant a Cadaqués, que va obrir les seves portes a l’abril del 2012. Aquesta no és la primera vegada que el trio demostra la seva habilitat en el món de la restauració, i el seu perseverant treball els ha portat ara a assolir l’èxit i l’aplaudiment internacional amb el reconeixement com el segon millor restaurant del món.

plat del restaurant disfrutar a Barcelona

Fotografia: @theworlds50best

Amb la nova normativa de The World 50 Best Restaurants, els restaurants que han ocupat la primera posició passen a la categoria honorífica dels Best of the Best, compartint el prestigi amb altres establiments icònics com El Celler de Can Roca o El Bulli.