Restaurants Maresme / Restaurants Alella

Alella

La D.O. Tastets d’Alella

Gastronomia gourmet a peu de mercat

La DO Restaurant Mercat Alella
Actualitzat: 2022

Situada a l’interior del mercat municipal d’Alella, la D.O. Tastets d’Alella és una petita taverna gastronòmica en forma de bar, que ofereix una de les millors seleccions de tapes i platets de la comarca. Un punt ideal on poder gaudir sense presses de les millors receptes de la cuina catalana, a través d’una filosofia fresca i a la vegada innovadora, pensada per satisfer tot tipus de carteres.

Un lloc totalment recomanable per gaudir amb la parella o els amics d’un gran esmorzar de forquilla, un vermutet de senyor o un bon dinar a l’aire lliure a base de tastets.

El que més ens crida l’atenció de la D.O és la seva carta de platets, petites receptes clàssiques de la cuina catalana a un preu únic de 7,5€
El Local

Podríem dividir el local on s’ubica la D.O. en dues grans parts. Una primera situada a l’interior del mercat, on fer una mossegada ràpida asseguts a la barra; i una segona situada sota la porxada de la seva gran terrasseta exterior, on gaudir sense presses del solet maresmenc. Tot en un edifici ple d’història, que des del 1930 ha esdevingut una peça clau en el tarannà i el dia a dia del petit poble maresmenc.

Si parlem d’opcions per ? aparcar, hem de parlar del gran pàrquing en règim de zona blava que està situat just davant del mercat, del gran aparcament gratuït del Marfil, i de la gran zona d’estacionament situada a l’entrada del poble. Totes tres opcions recomanables i properes al mercat.

Terrassa exterior de la DO Alella Fotografia: @ladoalella
La seva cuina

Tot i que la D.O. ofereix el repertori clàssic de la majoria de bars de la seva categoria (com pastissos artesanals, croissants o entrepans especials) el que més crida l’atenció de la seva proposta, és la seva carta de platets. Petites receptes clàssiques a un preu únic de 7,5€ (de dimarts a divendres disposen de la Fórmula Migdia a un preu de 18€), ideals per posar-se el tovalló a manera de pitet i gaudir com a infants del bo i millor de la cuina catalana.

Així, en el seu repertori de delícies hi hem de destacar el seu platet de costelles de porc a la barbacoa, el seu prodigiós tàrtar de tomàquet amb verat marinat, el seu magnífic carpaccio de gambes o les seves genials patates amb salsa de foie.

Per acabar, una petita recomanació extra. L’horari de la D.O. és el del mercat, de 8 del matí a 15h de la tarda (fins 15.30h en dissabtes i diumenges), així que si els voleu visitar a l’hora de dinar, teniu en compte de fer-ho d’hora.

Tàrtar de tomàquet de la DO Tastets Alella Fotografia: @ladoalella Un arròs de muntanya de la DO Tastets Alella Fotografia: @ladoalella

En poques paraules…

🍷 Cuina de mercat a base de tastets


🎩 Ambient Informal – Barra Gastronòmica – Terrassa Exterior
📕 Tapes i platets. 💶 7,5€ Preu únic – Fórmula migdia 18 €
🕒 Horari d’hivern: De 8.00 a 14.00 hores; de dimarts a divendres i a la tarda de 17.00 a 20.00 hores.
🌍 Plaça de l’Ajuntament S/N. Alella.

🚗 Aparcaments més propers: Aparcament del Mercat (zona blava), Aparcament del Marfil (Gratuït)