La revista gastronòmica del Maresme

Palomino Fino (Mataró) Arrossets, tapes i bon producte

Palomino Fino (Mataró)

Situat a la cantonada entre la Via Europa de Mataró i la part alta del Nou Parc Central, trobem el Palomino Fino. Una arrosseria amb majúscules, on les paelles d’autor i les tapes de cinc estrelles importades d’arreu del territori, donen lloc a una de les cartes més delicioses i exquisides de la comarca.
  
Perfecte per visitar amb un somriure a la boca i gaudir acompanyats de la parella, la família o els amics d’un àpat informal i acollidor.

Una arrosseria amb majúscules, on les paelles d’autor i les tapes de cinc estrelles importades d’arreu del territori, donen lloc a una de les cartes més delicioses i exquisides de la comarca.

El local

Ampli i lluminós, el local on s’ubica el restaurant destaca per una línia càlida i mediterrània amb elements, colors i textures que transporten al visitant a l’imaginari i l’atractiu dels mítics bars de tapes andalusos. Un efecte acollidor, que contribueix a crear una atmosfera amable que sens dubte és capaç de fer-nos sentir com a casa en tots i cadascun dels seus registres.
  
Pel que fa a l’exterior, comentar que el restaurant es troba ubicat en un carrer ampli, altament transitat, on no sempre és fàcil aparcar el cotxe. És per això que us recomanem deixar el vostre vehicle a l’aparcament Gintra, situat just sota la Policia Local de Mataró, a escassos dos minuts a peu del local.

Interior del restaurant Palomino Fino de Mataró
Fotografia: Palomino Fino

La seva cuina

Amb el producte fresc i de proximitat com a pedra filosofal de tots i cadascun dels seus plats, la cuina del Palomino Fino és un exemple perfecte de gastronomia feta amb el cor. Un model mediterrani, de coccions lentes i preparacions artesanes, pensat per fer brillar amb llum pròpia algunes de les receptes més mítiques i delicioses de la península.

  
D’aquesta manera ens trobem amb una carta dividida en dues grans seccions: les tapes, on no podeu deixar de tastar la seva històrica truita de “Betanzos”, els seus “callos” amb capipota, el seu lacon a la planxa o les seves mandonguilles amb sèpia; i els arrossos, on més enllà de la seva indispensable Paella Palomino, cal mencionar el seu arròs de pop, papada ibèrica i sobrassada, o el seu arròs caldós amb bacallà. Tot sense oblidar un fora carta excel·lent, on sovint apareixen els seus exquisits “txuletons”.
  
Per acabar i pel que fa a preus, comentar que el restaurant només disposa de servei de carta i que hem de situar el tiquet mitjà sobre els 25/30€ per comensal.

Un plat de salmó del restaurant Palomino Fino de Mataró
Fotografia: Palomino Fino

Un plat del restaurant Palomino Fino de Mataró
Fotografia: Palomino Fino

Una paella del restaurant Palomino Fino de Mataró
Fotografia: Palomino Fino

Guia de restaurants gourmet