La revista gastronòmica del Maresme

La Nova Fonda (Argentona) Cuina catalana gourmet

La Nova Fonda (Argentona)

Ubicada al centre d’Argentona, molt a prop de la mítica font de Sant Domingo, emblema de la vila, trobem La Nova Fonda. Un restaurant agradable i casolà que ofereix un tipus de cuina molt catalana, basada en els productes de proximitat i les receptes de l’àvia, amb un ull posat en la modernitat.
 

Construïda en una antiga casa de poble plena d’història, és ideal tant per anar-hi amb la parella com per gaudir d’un bon àpat amb un grup reduït d’amics.

…el local és un testimoni directe del paisatge urbà dels antics pobles maresmencs. I reivindica amb orgull una època i un moment on els pobles eren bonics per ser, senzillament, pobles.

El local

Coneguda popularment com a Can Camilo, seu d’entitats històriques d’Argentona, el local és un testimoni directe del paisatge urbà dels antics pobles maresmencs. I reivindica amb orgull una època i un moment on els pobles eren bonics per ser, senzillament, pobles.
 

A nivell pràctic, si parlem dels seus menjadors, hem de destacar tres zones ben diferenciades. La primera situada a l’entrada, que es barreja amb una petita botiga de productes de proximitat, una segona que podríem considerar menjador principal i una tercera en forma de terrasseta que vindria a ser el menjador d’estiu.
 

Pel que fa a l’aparcament, hem de mencionar que el restaurant està situat en una zona de vianants, i que la millor opció per aparcar és optar pel pàrquing públic situat just a sota de l’ajuntament, a quatre passes del restaurant.

Interior del restaurant La Nova Fonda d'Argentona
Fotografia: La Nova Fonda

La seva cuina

Autodefinida com a “cuina catalana gourmet”, podríem catalogar la proposta de La Nova Fonda com un recorregut sibarita pels plats més mítics de la nostra gastronomia. Un viatge gastronòmic disposat a reinventar les receptes oblidades de l’àvia, oberta a dialogar amb noves cultures gastronòmiques, però sobretot pensada per resaltar amb petits matisos els plats més inoblidables de la nostra terra.
 
Pel que fa als seus plats, hem de destacar l’apartat de “Tapes tradicionals”, on volem fer especial menció als seus Bunyols de bacallà, tomàquet i olives negres o el seu Fricandó de vieira i cansalada. Passant per la secció de “Tapes d’importació”, on tastar la Tempura d’albergínies amb mel i sèsam o les Gyozes al vapor de porc i col xinesa. Sense oblidar mai plats tan nostres com els callos amb capipota i xoriço, la trencadissa d’ous amb pernil, foie o tòfona o qualsevol plat de brasa amb la seva guarnició.
 
Afegir finalment que La Nova Fonda ofereix un menú diari molt interessant a un preu de 11,90€ fet a mida per a totes les butxaques, i un menú nit de tapes per a les nits de divendres i dissabte a un preu de 20€. Ressaltar, per últim, que el preu mitjà per comensal ronda els 25€.

 
Pop amb parmentier de patata de La Nova Fonda d'Argentona
Fotografia: La Nova Fonda

Tataki de tonyina de La Nova Fonda d'Argentona
Fotografia: La Nova Fonda

Un plat creatiu de La Nova Fonda d'Argentona
Fotografia: La Nova Fonda

Guia de restaurants gourmet