La revista gastronòmica del Maresme

La Nova Fonda (Argentona) Cuina catalana gourmet

La Nova Fonda (Argentona)

Ubicada al centre d’Argentona, molt a prop de la mítica font de Sant Domingo, emblema de la vila, trobem La Nova Fonda. Un restaurant agradable i casolà que ofereix un tipus de cuina molt catalana, basada en els productes de proximitat i les receptes de l’àvia, amb un ull posat en la modernitat.
 

Construïda en una antiga casa de poble plena d’història, és ideal tant per anar-hi amb la parella com per gaudir d’un bon àpat amb un grup reduït d’amics.

…el local és un testimoni directe del paisatge urbà dels antics pobles maresmencs. I reivindica amb orgull una època i un moment on els pobles eren bonics per ser, senzillament, pobles.

El local

Coneguda popularment com a Can Camilo, seu d’entitats històriques d’Argentona, el local és un testimoni directe del paisatge urbà dels antics pobles maresmencs. I reivindica amb orgull una època i un moment on els pobles eren bonics per ser, senzillament, pobles.
 

A nivell pràctic, si parlem dels seus menjadors, hem de destacar tres zones ben diferenciades. La primera situada a l’entrada, que es barreja amb una petita botiga de productes de proximitat, una segona que podríem considerar menjador principal i una tercera en forma de terrasseta que vindria a ser el menjador d’estiu.
 

Pel que fa a l’aparcament, hem de mencionar que el restaurant està situat en una zona de vianants, i que la millor opció per aparcar és optar pel pàrquing públic situat just a sota de l’ajuntament, a quatre passes del restaurant.

Interior del restaurant La Nova Fonda d'Argentona
Fotografia: La Nova Fonda

La seva cuina

A La Nova Fonda hi trobarem productes de proximitat i de comerç just, cuinats amb l’amor i la tendresa de les receptes de tota la vida. Una aposta clara i senzilla que busca, sempre que pot, donar protagonisme tant a productors locals i comarcals (un bon exemple el trobareu a les seves coques preparades amb pa de l’històric forn Can Moré, els seus embotits de la mítica xarcuteria Can Ciano o el vi de Can Pallarolas, un petit productor argentoní) com a empreses vinculades als productes ecològics, a l’economia social o al comerç just.
 

Pel que fa als seus plats, hem de destacar una gran presència a la carta de carns, tant a la brasa com guisades, i una excel·lent selecció de peixos, on els arrossos tenen un paper reservat. Perquè us en feu una idea, alguns dels plats clàssics a la seva carta són el seu bacallà d’Islàndia confitat amb “piperada” de tomàquets, espinacs, olives, tàperes i gratinat amb allioli, el seu arròs de costa, treballat amb sípia, closques i crustacis o la seva presa de porc ibèric, marinada a l’estil “Coreà”, acabada a les brases i ben acompanyada.
 

Afegir finalment que la Nova Fonda ofereix un menú diari molt interessant a un preu de 11,90€ fet a mida per a totes les butxaques, i un menú temàtic de cap de setmana a 25€. Ressaltar, per últim, que el preu mitjà mitjà per comensal ronda els 25€.

 
Pop amb parmentier de patata de La Nova Fonda d'Argentona
Fotografia: La Nova Fonda

Tataki de tonyina de La Nova Fonda d'Argentona
Fotografia: La Nova Fonda

Un plat creatiu de La Nova Fonda d'Argentona
Fotografia: La Nova Fonda

Guia de restaurants gourmet