6 productes Km.0 per descobrir El Masnou Degustem les delícies locals d’una de les viles més gourmet de la comarca

Tasta el Masnou

Article revisat: Tardor 2020
 
El pròxim 19 de desembre (i com cada any fins a 4 ocasions) el departament de turisme del Masnou organitza les jornades gastronòmiques “Tasta el Masnou” (Podeu llegir més informació sobre l’esdeveniment, així com inscriure-us fent click en aquest enllaç). Un tast de delícies locals de tall artesanal on conèixer de primera mà alguns dels productes més prestigiosos que s’elaboren en aquesta bonica vila marinera.
 
Una gran ocasió on descobrir part del potencial gastronòmic de la comarca que hem volgut recrear de manera virtual en aquest interessant article. Amb tot vosaltres, El Masnou més sibarita.

Realitzem un tast digital per conèixer de primera mà alguns dels productes artesanals més prestigiosos que s’elaboren des de el Masnou

1. Vermut Cisa

Elaborat seguint les fórmules i la metodologia que els seus fundadors van idear a mitjans del segle XIX (la seva data de fundació se situa l’any 1880), el Vermut Cisa és tot un emblema per la comarca, ja que es tracta d’un dels vermuts més antics de l’Estat espanyol. Un clàssic dels vermuts al Maresme que els experts cataloguen d’equilibrat, gràcies al seu toc dolç i el seu caràcter lleugerament amarg. Senzillament imprescindible.

Vermut Cisa
Fotografia: @daniartigas

2. Anxoves de L’Anxoveta

Diuen els experts en la matèria que l’element més important a l’hora de preparar una bona conserva d’anxoves és el procés de maduració. Un punt de partida que van tenir molt en compte els fundadors de L’Anxoveta, un projecte empresarial nascut l’any 1995 especialitzat en l’elaboració artesanal de conserves d’anxoves i seitons. Qualitat i bon gust.

L'Anxoveta del Masnou
Fotografia: @anxovetamasnou

3. Salmó fumat d’Ocata Fums

Coneguda per ser una de les marques artesanals de productes fumats més reconegudes del país. Ocata Fums és una autèntica referència per la gastronomia del Masnou. Un productor de luxe que, gràcies al seu procés d’elaboració exportat d’Escòcia i a la qualitat de la seva matèria primera, ofereix un dels millors salmons fumats del país. Una referència a tenir molt en compte.

Ocata Fums
Fotografia: @ocatafums

4. Masnovines

A Maresme Gourmet ja us hem parlat alguna vegada de les Masnovines. Un postre imprescindible elaborat a base de crema catalana que, sens dubte, esdevindrà el record ideal després de visitar la vila maresmenca. Les podeu comprar a la Pastisseria Miquel i a la Pastisseria i Confiteria La Moreneta. Per llepar-se’n els dits.

Masnovines de la Pastisseria Miquel de El Masnou
Fotografia: @zawszenawakacjach

5. Hamburgueses de Cal Tete

Molta atenció als amants de les hamburgueses gourmet, perquè El Masnou acull un dels elaboradors més refinats i amb més trajectòria del país. Parlem de Cal Tete, una empresa fundada l’any 1976 que produeix fins a 70 varietats d’hamburguesa. Un espectacle per al paladar (Per cert, no us podeu perdre la seva burger elaborada amb Crema Catalana Melody, un dels altres grans productes masnovins).

Unes hamburgueses de Cal Tete al Masnou
Fotografia: NeusyAskewPhotography

6. Embotits artesanals

No podíem tancar aquest recopilatori sense parlar-vos d’un autèntic clàssic en els productes Km.0 de qualsevol poble català. Parlem dels embotits artesanals, representats en aquesta ocasió per la vianda freda de porc i la botifarra d’ou del Maresme. Dos embotits sublims, aclamats per crítica i públic i elaborats per Can Rac, una de les carnisseries més mítiques de la vila. Provar-los suposa un abans i un després.

Botifarra d'ou de Can Rac
Fotografia: @canrac