La revista gastronòmica del Maresme

Postres Nadalencs: Torrons i dolços del Maresme Mossegades de Km.0

Un postre maresmenc ideal per Nadal

Article redactat: Desembre 2017
  
Arriba la temporada de Nadal, i a Maresme Gourmet ens posem llaminers per presentar-vos algunes de les propostes més alegres i divertides de la comarca. I, per això, us presentem vuit dels dolços més creatius de la llista d’artesans inscrits a la Xarxa de Productes de la Terra – Maresme.

Us presentem vuit dels dolços més creatius de la llista d’artesans inscrits a la Xarxa de Productes de la Terra – Maresme

Torró de la Creació – Casa Graupera (Mataró)

Especialistes en neules, xocolates i torrons des de fa 122 anys, la Casa Graupera és un autèntic clàssic en la pastisseria mataronina. Sempre creatius, ens presenten el seu Torró de la Creació, enguany centrat en Puig i Cadafalch.

Torró de la creació de Casa Graupera a Mataró

Galetes de Mantega – Armand Atelier de Pastisseria (Argentona)

Un dels nous clàssics del Nadal a Catalunya. El regal perfecte per fer un detall a la família o els amics. Disponibles sense sucre i sense lactosa.

Galetes de mantega de l'Armant Atelier de Pastisseria a Argentona

Torró de Coquetes d’Arenys – Danés 1944 (Arenys de Mar)

Les coquetes són unes galetes molt famoses a Arenys que, durant el Nadal, la Pastisseria Danés converteix en Torró. Els seus ingredients: xocolata trufada amb cruixent de full caramel·litzat.

Torró de Coquetes d’Arenys  de la pastisseria Danés 1944 d'Arenys de Mar

Neules – Pastisseria Campassol (Canet de Mar)

Treballades amb la recepta original de 1953, es tracta d’unes neules totalment artesanals. Com a novetat, aquest any es presenten banyades amb xocolata de maduixa, fruita de la passió i ametlla.

Neules de la Pastisseria Campassol a Canet de Mar

Torró d’Ocata – Pastisseria Miquel (El Masnou)

Es tracta d’un trufat de Contreau elaborat amb xocolata pura amb un 70% de cacau d’excel·lent qualitat. Una combinació de textures, entre la xocolata trencadissa que l’envolta i la textura fondue del seu interior. Un clàssic dins els productes artesanals elaborats al Masnou.

Torro d'Ocata de la Pastisseria Miquel a El Masnou

Tronc de Nadal – Sweet Sweden (Cabrera de Mar)

Sweet Sweden és una pastisseria especialitzada en rebosteria sueca. La seva proposta nadalenca és un pa de pessic artesà, farcit de melmelada de maduixa del Maresme i recobert de xocolata.

Tronc de Nadal de la pastisseria Sweet Sweden a Cabrera de Mar

Arbre de Nadal – Sauleda Pastissers (Sant Pol de Mar)

Elaborat amb xocolata Valrhona es tracta d’un postre especial, creat per una de les pastisseries amb més nom de l’alt Maresme. Molta atenció també al seu històric Torró de Sant Pau. Irresistible.

Arbre de Nadal de Sauleda pastissers a Sant Pol de Mar

Torró de praliné cruixent – Pastisseria la Lyonesa (Arenys de Munt)

L’última de les nostres recomanacions és un torró artesanal elaborat amb una original combinació de xocolata blanca i xocolata amb llet, i rematat amb un espectacular toc cruixent de Xixona. Un dels postres més emblemàtics d’Arenys de Munt.

Torró de praliné cruixent de la Pastisseria la Lyonesa a Arenys de Munt

Guia de restaurants gourmet