La revista gastronòmica del Maresme

Postres Nadalencs: Torrons i dolços del Maresme Arriba la temporada de Nadal, i a Maresme Gourmet ens posem llaminers per presentar-vos algunes de les propostes més alegres i divertides de la comarca. I, per això, us presentem vuit dels dolços més creatius de la llista d’artesans inscrits a la Xarxa de Productes de la Terra – Maresme.

Un postre maresmenc ideal per Nadal

Arriba la temporada de Nadal, i a Maresme Gourmet ens posem llaminers per presentar-vos algunes de les propostes més alegres i divertides de la comarca. I, per això, us presentem vuit dels dolços més creatius de la llista d’artesans inscrits a la Xarxa de Productes de la Terra – Maresme.

Us presentem vuit dels dolços més creatius de la llista d’artesans inscrits a la Xarxa de Productes de la Terra – Maresme

Torró de la Creació – Casa Graupera (Mataró)

Especialistes en neules, xocolates i torrons des de fa 122 anys, la Casa Graupera és un autèntic clàssic en la pastisseria mataronina. Sempre creatius, ens presenten el seu Torró de la Creació, enguany centrat en Puig i Cadafalch.

Galetes de Mantega – Armand Atelier de Pastisseria (Argentona)

Un dels nous clàssics del Nadal a Catalunya. El regal perfecte per fer un detall a la família o els amics. Disponibles sense sucre i sense lactosa.

Torró de Coquetes d’Arenys – Danés 1944 (Arenys de Mar)

Les coquetes són unes galetes molt famoses a Arenys que, durant el Nadal, la Pastisseria Danés converteix en Torró. Els seus ingredients: xocolata trufada amb cruixent de full caramel·litzat.

Neules – Pastisseria Campassol (Canet de Mar)

Treballades amb la recepta original de 1953, es tracta d’unes neules totalment artesanals. Com a novetat, aquest any es presenten banyades amb xocolata de maduixa, fruita de la passió i ametlla.

Torró d’Ocata – Pastisseria Miquel (El Masnou)

Es tracta d’un trufat de Contreau elaborat amb xocolata pura amb un 70% de cacau d’excel·lent qualitat. Una combinació de textures, entre la xocolata trencadissa que l’envolta i la textura fondue del seu interior.

Tronc de Nadal – Sweet Sweden (Cabrera de Mar)

Sweet Sweden és una pastisseria especialitzada en rebosteria sueca. La seva proposta nadalenca és un pa de pessic artesà, farcit de melmelada de maduixa del Maresme i recobert de xocolata.

Arbre de Nadal – Sauleda Pastissers (Sant Pol de Mar)

Elaborat amb xocolata Valrhona es tracta d’un postre especial, creat per una de les pastisseries amb més nom de l’alt Maresme. Molta atenció també al seu històric Torró de Sant Pau. Irresistible.

Torró de praliné cruixent – Pastisseria la Lyonesa (Arenys de Munt)

L’última de les nostres recomanacions és un torró artesanal elaborat amb una original combinació de xocolata blanca i xocolata amb llet, i rematat amb un espectacular toc cruixent de Xixona. Un dels postres més emblemàtics d’Arenys de Munt.


  

* Extra: Sant Vicenç de Montalt i Mataró exposen, durant el mes de desembre, dos dels pessebres monumentals més grans de la comarca. Del 16 de desembre al 22 de gener a Sant Vicenç de Montalt. I del 3 de desembre al 7 de gener a Mataró. Aquestes són les dates en què els dos grans pessebres monumentals de la comarca obriran les seves portes al gran públic, per compartir un any més, una de les tradicions més arrelades en la cultura popular catalana. Construïts per dues de les associacions amb més història de la comarca – els Amics dels pessebres de Sant Vicenç de Montalt fa 37 anys que estan en actiu, i l’Associació de pessebristes de Mataró en duen 82 – aquests dos grans pessebres es podran visitar al llarg de les dates indicades, i aniran acompanyats d’altres exposicions temàtiques sobre el folklore mediterrani. Els podreu trobar a: Casal de Cultura de Sant Vicenç de Montalt (Entrada Gratuïta) i al Carrer Alarcón, 27 de Mataró (Entrada 1 €). Podeu consultar totes les activitats de Nadal, fires i mercats al Maresme a l’agenda de www.costadebarcelonamaresme.cat


Fotografia: Costa Barcelona Maresme

   

Guia de restaurants gourmet