La revista gastronòmica del Maresme

Tarannà Parc Forestal (Mataró) D’arrels catalanes i esperit contemporani, hem d’entendre la cuina del Tarannà com una versió lliure i adaptada a la muntanya, de la carta de les ja consolidades guinguetes gastronòmiques.

Instal·lat en un dels entorns més privilegiats de Mataró, trobem el Tarannà Parc Forestal. Un restaurant enmig de la natura, situat a escassos 10 minuts amb cotxe del centre de la ciutat, que ofereix una de les cuines més fresques, amables i encantadores de la comarca.
 
Autodefinits com a restaurant mediterrani, la seva és una gastronomia franca, on les tapes i els plats de temporada donen lloc a una cuina vivaç i plena de força. Dissenyada per compartir sense presses, sigui acompanyats per la parella o escortats per un grup d’amics fidels.

D’arrels catalanes i esperit contemporani, hem d’entendre la cuina del Tarannà com una versió lliure i adaptada a la muntanya, de la carta de les ja consolidades guinguetes gastronòmiques.

El local

Orgànic i intuïtiu, el local on s’ubica el restaurant s’adapta perfectament a l’entorn natural i proper que destil·len els boscos maresmencs. I s’avé per complet amb l’ambient relaxat i hospitalari d’un projecte que, més enllà del purament culinari, destaca per un fort component cultural. Expressat en forma de concerts, exposicions i petits espectacles de teatre.
 
Si passem a descriure estrictament l’espai, hem de destacar una gran terrassa exterior que farà les delícies de petits i grans; un petit menjador interior, protagonista durant els mesos de fred; i un segon menjador també intern, especialment pensat per a grups, un dels punts forts de la casa.
 
Finalment, i pel que fa a l’aparcament, apuntar que el parc forestal disposa d’un gran pàrquing per a cotxes, situat a escassos metres del restaurant.


Fotografia: @taranna_mataro

La seva cuina

D’arrels catalanes i esperit contemporani, hem d’entendre la cuina del Tarannà com una versió lliure i adaptada a la muntanya, de la carta de les ja consolidades guinguetes gastronòmiques, curiosament, el punt de partida històric del projecte.
 
Així, hem de dividir la cuina del Tarannà en quatre grans blocs, adaptats a cada moment. Un primer de vermut, fet a base de petits plats per picar, on sobresurten les seves xips artesanes o els seus “hummus amb nachos”. Un segon dedicat a les tapes, on brillen les seves delícies de pollastre marinades arrebossades amb “kikos” i salseta agredolça o els seus xipirons arrebossats. Un tercer enfocat als entrepans, ideal per a sopars informals, on destaca el seu entrepà de botifarra de bolets amb allioli o el seu entrepà de salmó amb crema de formatge, ruca i nous. I un quart centrat als plats de temporada, on ressalten plats com el seu arròs bomba amb camagrocs, ceps, trompetes de la mort i costelles de porc ibèric o el seu txuletó de 750 g de vaca vella de Girona a la llosa.
 
Pel que fa a preus, ens hem de situar sobre els 18/20€ per persona en la versió de carta, i a partir dels 15€ en els menús de grup.


Fotografia: @taranna_mataro


Fotografia: @taranna_mataro


Fotografia: @taranna_mataro

Guia de restaurants gourmet