La revista gastronòmica del Maresme

">

Ral 504 (Mataró)

Situat al bell mig del Camí Ral de Mataró, molt a prop del carrer de Cuba, trobem el Ral 504. Un restaurant de nova creació, obert tot just fa un parell de mesos pels propietaris del xiringuito Vaivé de Cabrera de Mar, que ofereix als seus visitants una versió actualitzada i refrescant de la cuina mediterrània de mercat.
 
Especialitzat en tapes i platets, el Ral 504 és un restaurant alegre, ideal per visitar acompanyats per la parella o escortats per un grup reduït d’amics.

Artesanal i totalment deliciosa, podríem definir la cuina del Ral 504 com una interpretació contemporània i desvergonyida de la cuina clàssica mediterrània

El local

De línies minimalistes i tocs orgànics, el local on s’ubica el restaurant resumeix perfectament el caràcter obert i sincer del projecte gastronòmic que embolcalla. Així, elements tan clàssics en la nostra arquitectura com la fusta natural, l’acer o el vidre, són capaços de crear un escenari informal i agradable, on l’ús dels colors terrosos doten de calidesa l’espai amb què treballen.
 
Cal destacar, en aquest apartat, la presència d’una petita terrasseta interior, una de les estrelles del local, que a més de dotar de llum natural el menjador principal, suposa un recurs fresc i elegant per aquells a qui sempre agrada menjar a l’aire lliure.
 
Pel que fa a l’aparcament, comentar que el restaurant es troba en un carrer de pas, i que si aneu en cotxe, us tocarà caminar una mica per arribar-hi. Les millors opcions són els carrers immediatament superiors al restaurant, tots en règim de zona blava gratuïta durant les hores de menjar, o els aparcaments de pagament de la Plaça Santa Anna i el carrer Montserrat.

ral1
Fotografia: @ral504

La seva cuina

Artesanal i totalment deliciosa, podríem definir la cuina del Ral 504 com una interpretació contemporània i desvergonyida de la cuina clàssica mediterrània. Una cuina viva i innovadora, capaç de traduir, amb el seu propi estil, els grans èxits de la nostra gastronomia.
 
Així, perquè us en feu una idea, alguns dels plats imprescindibles que destaquen de la seva carta són el seu tentacle de pop a la gallega amb dues textures de patata o la seva terrina de xai cuita a baixa temperatura, en la seva versió més tradicional. I plats més atrevits, com la seva selecció de formatges d’afinador o el seu excel·lent arròs -una de les especialitats de la casa- d’ànec, foie i ceps. Sense oblidar la seva més que interessant carta de postres, on destaquen el seu divertit Lemon Pie o el seu coulant de xocolata.
 
Ressenyar, finalment, que el seu preu mitjà per comensal ronda els 25 €, i que teniu l’opció de degustar el seu menú setmanal, bé sigui el de migdia a un preu de 13 € o el de nits/cap de setmana a un preu de 24 €. Per cert, els amants del vi no podeu deixar de consultar la seva excel·lent carta de vins a copes.

ral2
Fotografia: @ral504

ral3
Fotografia: @ral504

ral4
Fotografia: @djm.marvin


* Per qüestions organitzatives, el restaurant Ral504 s’ha vist obligat a tancar les seves portes. Els podreu trobar a la Guingueta Vaivé, situada a la platja de Cabrera de Mar.
 

Quin tipus
de restaurant
busques?