La revista gastronòmica del Maresme

">

La Fonda del Casal (Argentona)

Ubicada al centre d’Argentona, molt a prop de la mítica font de Sant Domingo, emblema de la vila, trobem la Fonda del Casal. Un restaurant agradable i casolà que ofereix un tipus de cuina molt catalana, basada en els productes de proximitat i les receptes de l’àvia.
 

Construïda en una antiga casa de poble plena d’història, és ideal tant per anar-hi amb la parella com per gaudir d’un bon àpat amb un grup reduït d’amics.

La Fonda del Casal, cuina catalana de proximitat al centre d’Argentona

El local

Coneguda popularment com a Can Camilo, seu d’entitats històriques d’Argentona i fortament vinculada a la biografia dels seus propietaris, el local és un testimoni directe del paisatge urbà dels antics pobles maresmencs. I reivindica amb orgull una època i un moment on els pobles eren bonics per ser, senzillament, pobles.
 

A nivell pràctic, si parlem dels seus menjadors, hem de destacar tres zones ben diferenciades. La primera situada a l’entrada, que es barreja amb una petita botiga de productes de proximitat, una segona que podríem considerar menjador principal i una tercera en forma de terrasseta que vindria a ser el menjador d’estiu.
 

Pel que fa a l’aparcament, hem de mencionar que el restaurant està situat en una zona de vianants, i que la millor opció per aparcar és optar pel pàrquing públic situat just a sota de l’ajuntament, a quatre passes del restaurant.

interior1
Fotografia: La Fonda del Casal

La seva cuina

A la Fonda del Casal hi trobarem productes de proximitat i de comerç just, cuinats amb l’amor i la tendresa de les receptes de tota la vida. Una aposta clara i senzilla que busca, sempre que pot, donar protagonisme tant a productors locals i comarcals (un bon exemple el trobareu a les seves coques preparades amb pa de l’històric forn Can Moré, els seus embotits de la mítica xarcuteria Can Ciano o el vi de Can Pallarolas, un petit productor argentoní) com a empreses vinculades als productes ecològics, a l’economia social o al comerç just.
 

Pel que fa als seus plats, hem de destacar una gran presència a la carta de carns, tant a la brasa com guisades, i una excel·lent selecció de peixos, on els arrossos tenen un paper reservat. Perquè us en feu una idea, alguns dels plats clàssics a la seva carta són els Peus de Porc, el Fricandó de vedella amb bolets, el cruixent de llenguado i gambes o la Fideuà amb sèpia.
 

Afegir finalment que, la fonda ofereix un menú diari molt interessant a un preu molt competitiu, fet a mida per totes les butxaques. Estem segurs que no us defraudaran.

 
plat1
Fotografia: La Fonda del Casal

plat2
Fotografia: La Fonda del Casal

plat3
Fotografia: La Fonda del Casal

Quin tipus
de restaurant
busques?